3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul’da bedava ekmek yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Sağlık Daire Başkanlığı’nın yürüttüğü Sosyal Doku Projesi ile İstanbul’da yaşayan 53 bin yoksul aileye, ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması sona eriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 2003’te yardıma muhtaç ailelere dağıtmaya başladığı ekmek kuponu yerine geçen "Smart kart"lar 14 Ekim’den itibaren geçersiz. Bedava ekmek kartlarının yerine yılbaşına kadar bir defaya mahsus olmak üzere 100 YTL’lik alışveriş çeki verilecek. Aileler bu çekle anlaşmalı marketlerden alışveriş yapabilecek. Belediye yetkilileri bu uygulamayla vatandaşların sabahın erken saatlerinde ekmek kuyruğuna girmesinin önüne geçileceğini belirtirken, bedava ekmek alan vatandaşlar uygulamaya tepki gösterdi. Ellerindeki kartla, her gün, 300 gramlık, 3 ekmek aldıklarını söyleyen dar gelirli aileler, hediye çeki dağıtımın sürmeyeceğini, mağdur olduklarını söylüyorlar. Kartları iade edenlerden bazıları ise kendilerine çek verilmediğini belirttiler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise alışveriş çekleriyle, ekmeğin yanı sıra nohut, fasulye, ayçiçek yağı gibi tüm market alışverişinin de yapılabileceği vurgulandı.

Ekmeğimizi istiyoruz

Vatandaşlar karara tepki göstererek "Fakirin ekmeğini elinden almasınlar. Çeklerle, bir defa alışveriş yapacağız, ama her gün eve ekmek almak zorundayız. Ekmek hakkımızı istiyoruz" dediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 11:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?