6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'da bombalı gece: 2 ölü 10 yaralı

İstanbul, Sultanahmet ve Laleli’deki iki ayrı otelde 01.40 sıralarında meydana gelen iki patlamada iki kişi hayatını kaybederken aralarında turistlerin de bulunduğu on kişi yaralandı.
Esenyurt’taki Milangaz Dolum Tesisleri’nde de iki bomba patladı. Tesislerdeki ilk patlama 00.30’da olurken ikinci bomba, oteldeki patlamalarla eş zamanlı olarak gerçekleşti.
Patlamalar, Sultanahmet meydanındaki Holiday Sun Otel ile Laleli Ordu Caddesi'ndeki Hotel Pars'ta saat 01.40 sıralarında eşzamanlı olarak meydana geldi. 

 2 ölü 10 yaralı..

Patlamalar sonrasında güvenlik  kuvvetlerinin yaptığı araştırma acı bilançoyu gözler önüne serdi. iki  ölü.. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 11 yaralı.

Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralılar arasında durumu ağır olanların da bulunduğu açıklandı Polis ekipleri, bomba olabileceği şüphesiyle, çevredeki diğer otellerde de arama yaptı.

İhbar mı geldi..?

Pars Otel Sultanahmet Tramvay yolu üzerinde bulunuyor. 6 katlı turistlik bir otel. Patlama öncesi otelde ise 37 müşteri vardı. Patlaema otelin 3. katında meydana geldi. Yetkililer, Laleli'deki patlamadan yaklaşık on dakika önce otele 305 numaralı odada bomba olduğuna dair bir ihbar yapıldığını belirttiler.

Sultanahmet Türkocağı Caddesi'ndeki üç katlı Holiday Otel'de ise 20 müşterinin bulunduğu ve patlamanın ikinci katta meydana geldiği kaydedildi.

Ölenlerden biri Türk diğeri ise İran uyruklu

Laleli'deki Pars Otel'de meydana gelen patlama sonucu otelde kalan 31 yaşındaki Haydar Baydar ile İran uyruklu Mahdi Pooliki hayatını kaybetti. Patlamalarda, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu on kişi yaralandı.

Yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, polis ekipleri çevredeki diğer otellerde de bomba olabileceği şüphesiyle, aramalar yapıyor.

Patlamalarda yaralananlardan isimleri belirlenenler ise şunlar:

Hollanda uyruklu David Ceborian, Eric Hoogerwent ve Abdülnecip Azaghaog Türkmenistan uyruklu Cennet Babekova Çin uyruklu Chen Pingzhou ve Chen Zangming Ukrayna uyruklu Mandelena Wagecko Türk vatandaşı Behiye Kırkıl

Hastane yetkilileri, yapılan müdahalelerin ardından yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını belirttiler.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Sultanahmet ve Laleli semtlerinde aynı anda meydana gelen patlamalarla ilgili olarak, ''Görüntü itibarıyla terörist saldırı'' dedi.

Patlamaların ardından olay yerine gelen Cerrah, otellerde araştırmalarını sürdüren uzman ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Cerrah, her iki oteldeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına kısa bir bilgi verdi. Cerrah, "uzman ekiplerin çalışmaları sürüyor. Sabaha karşı bir sonuca ulaşırız'' dedi.

Esenyurt Milangaz'da patlama

İstanbul Esenyurt'taki Milangaz Dolum Tesisleri'nde depoların altına yerleştirilen bombaların saat 00.30 ve 01.40'da patlaması sonucu ufak bir gaz sızıntısı olduğu açıklandı.

Milangaz Dolum Tesisleri'ne yapılan bomba ihbarının ardından, Milangaz Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Demirören, olay yerine geldi.

Demirören, Milangaz Dolum Tesisleri'nde iki ayrı patlamanın meydana geldiğini belirterek, patlamaların maddi hasara yol açtığını söyledi.

Bombaların tesis arkasındaki tel örgüler kesilmek suretiyle yerleştirildiği anlaşıldı. Gaz sızıntısı büyük ölçüde önlenirken, tehlikenin geçtiği bildirildi.

Olay yerinde bulunan şüpheli bir paket ise boş çıktı.


kenthaber-istanbul
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 09:48:35
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 14:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?