30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da bombalı gece

Beyoğlu'nda patlama: 3'ü çocuk 5 yaralı

Beyoğlu'nda bir kafeteryanın önüne konan ses bombasının patlaması sonucu 3'ü çocuk 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Piyalepaşa Mahallesi Fatih Sultan Minberi Caddesi Akman Sokak No: 4 üzerinde yer alan bir kafeterya önüne saat 22.45 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama esnasında kaldırımda yürüyen 3'ü çocuk 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, çevredeki vatandaşların araçları ile çeşitli hastanelere kaldırıldı. Olayda hafif şekilde yaralanan Mehmet Emin Gülhas (9) Şevval İkram Avcı (6), İrem Avcı (4), Mustafa Zomp (17) ile ismi henüz tespit edilemeyen bir kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Olayda yaralanan Mustafa Zomp, "Kafeteryada oturuyorduk. Bir anda patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte kafeterya içerisindeki lambalarda patladı. O anda bir panik yaşadık. İkinci bir patlama olabilir diye bir süre dışarı çıkmadık. Dışarı çıktığımızda şok geçirdiğim için bayıldım" diye konuştu.

Olayın görgü tanığı bir vatandaş ise, "Büyük bir gürültü ile patladı. O esnada kahvede oturuyorduk. Buraya geldiğimizde ses bombasının patladığını gördük. Bir buçuk ay öncede benzer bir olay yaşanmıştı" dedi.

BİR PATLAMA DA ŞİŞLİ'DE YAŞANDI

Varyant altına konan ses bombası büyük gürültü ile patladı. Ufak çapta maddi hasarın oluştuğu olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre olay, Mecidiyeköy Meydanı varyant altında saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Üst geçidin altındaki güçlendirme kolonuna konan ses bombası, büyük bir gürültü ile patladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde patlamanın ses bombasından kaynaklandığı tespit edildi. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından elde edilen bulgular incelenmek üzere kriminal polis laboratuarına götürüldü.

Patlama nedeniyle çevrede ufak çapta maddi hasar meydana gelirken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 00:47:24
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 01:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?