7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da çete operasyonu: Peker'in keyfi kasetleri ele geçirildi

KASETTE DAYAK

Ele geçirilen birinci kasette, yaptığı şikayetle operasyonun başlamasına neden olan ve ismi gizli tutulan mağdurun, öldüresiye dövülmesi yer aldı. Bir yetkili, dayak sırasında bazı avukatlarının da Peker’in yanında olduğunu söyledi.

Belli bir mekanda, belli bir açıya yerleştirilmiş gizli bir kameradan çekildiği belirlenen görüntülerde, Peker’in bir alacak konusuyla ilgili olarak evine getirdiği kişiyi önce adamlarına dövdürdüğü, ardından uzun süre kendisinin dövdüğü görülüyor.

Bu görüntülerdeki mağdurun daha sonra hastanede ölümle pençeleştiğini de aktaran bir emniyet yetkilisi, ‘Sadece bu olaydan dolayı, en az beş yıl hapis cezası alabilir’ görüşünü dile getirdi. 

KASETTE SADAKAT TESTİ

İkinci kasette ise ormanda avlanan Peker’in ‘sadakat testi’ amacıyla, bir adamının kolunu çakmakla yaktığı, diğerinin kolunu ise av bıçağı ile kestikten sonra parmağıyla kanın tadına baktığı görülüyor. Bu sırada bazı kişiler de, ‘Babaya dokunan eller kırılır’ diye slogan atıyor. 

KASETTE GÖKHAN ÖZEN

Bu kasette, Sedat Peker’in kendisi için çektirdiği bir tür klip yer alıyor. Kasette, menejerinin kız kardeşine laf attığı gerekçesiyle bir kuaförü dövdürdüğü ve tehdit ettiği için halen cezaevinde olan ünlü popçu Gökhan Özen’in seslendirdiği ‘Mangal Yürekli Adam’ şarkısına eşlik eden Peker’in, zaman zaman da oynadığı görülüyor. Kaset, Peker’in trilyonluk malikanesinde çekildi.

Emniyet yetkilileri Peker’in adamlarına çektirdiği bu kasette, ‘ellerinde değil ruhsat ile, güvenlik kuvvetleri haricindekilerin bulundurmalarının bile yasak olduğu’ bazı silahların bulunduğunu vurguladılar.

Böyle götürüldü

Yeraltı dünyasının tanınmış isimleri arasında yer alan Sedat Peker, polis tarafından işte böyle götürüldü. Kendisine komplo kurulduğunu iddia eden Peker’in telefonlarının altı ay boyunca dinlendiği ve yargıdan polise kadar pek çok bağlantısının ortaya çıkartıldığı belirtildi. Kasetlerde, Peker’in adam dövmesini gönül rahatlığı içinde seyreden avukatlar da gözaltına alındı.
hürriyet gazetesi
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 09:45:41
Güncelleme :8 Ekim 2004 Cuma 09:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?