3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'da çete operasyonu

Beyoğlu'unda yaralama, gasp, tehditle haraç alma, işyeri kurşunlama gibi olaylara karıştıkları öne sürülen 1'i kadın 15 kişi gözaltına alındı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Beyoğlu ilçesinde yaralama, gasp, tehditle haraç alma ve işyeri kurşunlama gibi 16 ayrı olaya karıştığı ileri sürülen bir çeteyi 8 ay süreyle fiziki ve teknik takibe alan Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda, aralarında randevu evi, bar, meyhane, kahvehane ve bitirimhanelerin de bulunduğu 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonda, çete lideri olduğu öne sürülen Nizamettin D'nin de aralarında bulunduğu 1'kadın 15 kişi gözaltına alındı. 

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde, 3 adet ruhsatsız tabanca ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Beyoğlu'nun arka sokaklarında gerçekleştirilen operasyona, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Yunus ekiplerinden oluşan 150 kişilik timin de destek verdiği belirtildi. 

Emniyet Müdürlüğünde sorgularına başlanan bu kişilerin, zorla alıkoydukları kadınları randevu evlerinde para karşılığı çalıştırdıkları, kumar oynattıkları, tehdit yoluyla bazı iş adamları ve iş yerlerinden haraç istedikleri, gasp, yaralama ve iş yeri kurşunlama olaylarına karıştıkları bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 22:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?