7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da devlet ihalesi alan müteahhitler açılış töreni yerine bilgisayar bağışlayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yatırım planlarında yer alan "Her öğrenciye bir bilgisayar" projesini hayata geçirdi. Projenin ilk ayağı Küçükçekmece Mustafa Kemalpaşa İlköğretim Okulu’nda başlatıldı. İstanbul’da yapılan tüm alt yapı ve üst yapı çalışmalarında ihale alan müteahhit firmalar, açılış töreni düzenlemeyecek. Bu törenlerde yapılacak olan masraf, ihtiyacı olan okullara kanalize edilerek, bilgisayar laboratuarları kurulmasında harcanacak.

Başkan Topbaş, kampanya ile ilgili şunları söyledi:

’’Bundan sonra açılış ve temel atma törenlerine para harcamak yerine okulların ihtiyaçları karşılanacak. Biz havaya balonlar uçuracak kadar zengin değiliz. Her kuruşumuzu geleceğe yatırmak zorundayız. Bu anlayışla ilk bilgisayar laboratuarımızı açtık. Bize iş yapan firmalar işin büyüklüğüne göre, 1, 2, 3 bilgisayar laboratuarı veya bir okul yaptıracak.’’ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş , kampanyaya hayırsever vatandaşların desteğinin de beklendiğini belirterek, "Gelin hep beraber bir hamle başlatalım her okula bilgisayar laboratuarı kuralım" dedi.

İstanbul’da İlköğretim okullarında 1 milyon 600 bin öğrencisi olan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de, kampanyaya destek vererek her türlü imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Okullara bilgisayar bağışlayan müteahhit firmaların plaketleri okul kapılarına asılarak hangi firma tarafından yapıldığı duyurulacak. İstanbul’da yapılan yatırımlar ve hayırsever vatandaşların desteğiyle okullara 1 milyon bilgisayar bağışlanması hedefleniyor.

İSTANBUL/KENTHABER
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 16:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?