7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da doğalgaz yüzde 5 ucuzladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, "İstanbul’da doğalgaz önümüzdeki aydan itibaren yüzde 5 oranında ucuzlayacak" dedi.

Gürtuna, adaylığıyla ilgili basında yer alan bilgilerin söylentiden ibaret olduğunu ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, engelli çocuklar için Yonca Evcimik Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yılbaşı partisine katıldı. Gürtuna, program çıkışında yaptığı açıklamada, "İstanbul’da doğalgaz önümüzdeki aydan itibaren yüzde 5 oranında ucuzlayacak. Yapılan bu indirimin yerel seçimlerle hiçbir ilgisi yoktur. Biz her şeyi İstanbul için yapıyoruz" diye konuştu.

Gürtuna, "Ülkemizdeki doğalgaz, dünya geneline göre 8 kat daha temiz. Bunun yaygınlaştırılması ve vatandaşlarımızın rahatlığı için önümüzdeki aydan itibaren, doğalgaz fiyatları yüzde 5 indirildi" dedi.

Başkan Gürtuna, güvenlik nedeniyle Taksim’deki yılbaşı eğlencelerinin iptali konusunda yöneltilen bir soruya, "Yaklaşık 250 bin kişinin katılacağı büyük bir organizasyon planlanıyordu. Ancak 250 bin kişilik organizasyondan güvenlik nedeniyle çekindik. Kutlamalar tamamen iptal edilmedi. Bu kadar büyük bir organizasyon olmasa da kutlamalar yapılacak" şeklinde yanıt verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Gürtuna, "Hakkımda çıkan adaylığım ile ilgili bilgilerin hepsi söylentiden ibaret. Zamanı geldiğinde açıklamayı yapacağız. Partiler saygın olmalı, seçilenler saygın olmalı ve saygınlık korunmalıdır" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?