30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da domuz gribi paniği

Hastanede H1N1 paniği


ABD’den geçtiğimiz hafta İstanbul’a gelen Y.S. (29) ateşi yükselince Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek domuz gribi testi yaptırmak isteyince paniğe neden oldu.

HASTANEDE MASKELİ ÖNLEM

Y.S., dün akşam saat 20.30 sıralarında bir yakınıyla hastanenin acil servisine gelerek domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü testi yaptırmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Y.S. ve yanındaki kişi maske taktıktan sonra hastanede tecrit odası olmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarıldı. Otomobillerine binen Y.S. ve yakınına özel bir ambulans bulunduktan sonra Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilecekleri söylendi. Yetkililer hastane genelinde maske dağıtarak herkesin maskelerini takmasını istedi. Otomobilde bir süre bekleyen Y.S. ve yakını, ambulansın gelmesini beklemeden test yaptırmak için Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti.


Domuz gribi İstanbul da mı?

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi şüphesi üzerine bir kişinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, hastalardan birinde domuz gribi şüphesi üzerine tetkiklere başlandığı, ancak henüz net bir teşhis konulmadığı belirtildi. Şahsın uyruğuna ilişkin ise bir bilgi verilmedi.

Öte yandan, ABD vatandaşı olduğu öğrenilen biri bayan 2 kişi ise dün gece domuz gribi şüphesiyle Kadıköy Numune Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tetkiklerine başlanan şahsın da, hastaneye kaldırılan ABD vatandaşlarından biri olabileceği belirtiliyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 11:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?