2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da ekmeğe zam geldi

İstanbul'da bazı ilçelerdeki fırınlarda 200 gram ekmek 40 YKr'den satılmaya başlandı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Muharrem Keçeli, 'İstanbul'da ekmekte serbest piyasa söz konusu. Her fırın kendi ekmeğinin fiyatını ve gramajını ilan eder, izne gerek yok' dedi.


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Muharrem Keçeli, yaptığı açıklamada, kentin büyük bir bölümünde 35 YKr'ye satılan ekmeğin, başta Beşiktaş olmak üzere bazı ilçelerdeki fırınlarda 40 YKr'den satıldığını söyledi.

Muharrem Keçeli, İstanbul'da ekmek fiyatının İstanbul Büyükşehir Belediye encümeninin 1994 tarihli kararına göre serbest olduğunu dile getirerek, ”İstanbul'da ekmekte serbest piyasa söz konusu. Her fırın kendi ekmeğinin fiyatını ve gramajını ilan eder. Bir yerden izne ihtiyacı yok” dedi.

Son dönemde un, doğal gaz, elektrik ve motorine gelen zamlar nedeniyle bazı fırınların bu zamma ihtiyaç duyduklarını ileri süren Keçeli, fırıncıların marketlerde satılan ucuz ekmek ve halk ekmek nedeniyle de zor bir süreçten geçtiğini, köklü ailelerin sahip olduğu fırınların bile kapanmaya başladığını iddia etti.

Keçeli, bazı fırınlarda düşük gramajlı, ucuz ekmek satıldığına da dikkat çekerek, ekmeğe uzun süredir zam yapılmadığını anımsattı.

FIRINCILAR ODASI

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer de “Bazı ilçelerde uygulanan ekmek zammıyla bizim ilgimiz yok” diye konuştu.

Özer, son dönemde ekmek girdi fiyatlarına gelen zamlara dikkat çekerek, bu nedenle bazı fırınların kendi başına bir zam ilan etmiş olabileceğini söyledi.

Fahri Özer, “Yılbaşına kadar bekleyeceğiz ama zorlanırsak biz de zam yapmak zorunda kalabiliriz. Ancak şu an ekmeğe zam gündemimizde yok” dedi.

aa
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 15:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?