1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da et yiyen böcek

Beşiktaş'ta bir çiçekçide bulunan böceğin et yemesi, vatandaşların ilgi odağı oldu. Halk arasında et yiyen örümcek olarak tanınan ancak büyüklüğü ile dikkat çeken böceğin ağzına aldığı eti bırakmaması ise şaşkınlığa neden oldu.

Akatlar'da çiçekçilik yapan Nihat Döner'in çiçeklerin arasında bulduğu böcek, görenleri hayrete düşürdü. Büyüklüğüyle dikkatleri çeken böceğin et yediğini farkeden Nihat Döner, durumu arkadaşı Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu'na bildirirken, çiçekçinin önünde de vatandaşların toplanmasına neden oldu. Masanın üzerinde önüne bırakılan et parçasını yiyen böcek, vatandaşlar tarafından merakla incelenirken, böceğin eti bir türlü bırakmadığı görüldü. Vatandaşlar böceği etten ayırmak için uzun süre uğraştı. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Böcek Uzmanı Derya Ulaşoğlu, "Bunlar halk arasında et yiyen örümcek diye geçer ancak örümcek değildir. Bögü olarak bilinen bu böcek sadece örümcekler ile aynı sınıftadır. Bunlar gerçekten et yerler. Bu sırada yediği zararlılardan aldığı zararlı virüsleri ve bakterileri ise insana enfekte ederler" dedi.
Çiçekçi Nihat Döner ise ilk defa böyle bir böcekle karşılaştığını ifade ederek, "Bize gelen çiçekler farklı illerden geliyor. Ve bu böcekte bize gelen çiçeklerin arasından çıktı. Böceğin et yediğini görünce çok şaşırdık" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 12:40:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?