7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da fırtına ve sel uyarısı

İstanbul’u etkisi altına alması beklenen şiddetli yağışa ilişkin Kağıthane’deki AKOM’da kriz merkezi oluşturularak, olağanüstü toplantı yapıldı. Toplantıya, Başkan Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İdris Güllüce, AKOM Başkanı Mesut Pektaş, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ve tüm ilçe belediye başkanları katıldı.


Toplantıyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Kadir Topbaş, "Pazar akşamından başlamak üzere Pazartesi ve Salı günleri, İstanbul’da oldukça etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle bir kriz merkezi kurduk" dedi.


Topbaş, şiddetli yağıştan en çok etkilenecek yerlerin tespit edildiğini belirterek, "Özellikle Alibeyköy olmak üzere bir kaç merkezdeki oturan vatandaşlarımızın tahliye edilmesine karar verdik. Alibeyköy ve diğer ilçelerde riskli olan bölgelerde şu anda ekiplerimiz konuşlandırılmış vaziyette. Yağışın şiddetlenmesi ve sel tehlikesi olması durumunda bu ekipler olaya hemen müdahale ederek, vatandaşlarımızı tahliye edecekler. Florya’daki tesislerimizde tahliye ederek, vatandaşlarımız için misafirhaneler hazırlattık. Ancak, vatandaşlarımız ve İstanbul sakinlerinden isteğimiz, ekiplerimizin olay yerlerine varması için trafiği açık tutmaları ve kendi şahsi araçlarıyla trafiğe çıkmamalarıdır. Önümüzdeki iki gün içerisinde vatandaşlarımızın metro ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanmasını istiyoruz" diye konuştu.


Daha önce sel felaketi yaşanan bölgelerde oturan vatandaşların daha sağlıklı bölgelerde yaşayan yakınlarının yanlarına gitmesini isteyen Topbaş, şunları söyledi:
"Şiddetli yağmurla beraber fırtına da etkisini göstereceği için riskli bölgelerde oturan vatandaşlarımızın, basın yoluyla yaptığımız açıklamalara çok duyarlı olmasını talep ediyoruz. Uydu fotoğraflarıyla ve merkezimizde kurduğumuz kamera sistemleriyle hemen hemen İstanbul’daki her bölgeyi gözlem altında tutuyoruz. Kriz merkezimizin aldığı kararla ilgili kurumlarda çalışan memurlarımızın izinleri bugün itibariyle kaldırılmıştır. Önümüzdeki iki gün içerisinde 24 saat olmak koşuluyla bütün ekiplerimiz görev başındadır."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 12:40:58
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 16:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?