2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da güzergah değişikliği

Anadolu yakasında Marmaray Projesi kapsamında sürdürülen çalışmalar nedeniyle 11 Aralık pazartesi gününden itibaren toplu ulaşım araçlarının güzergahlarında değişikliğe gidileceği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Marmaray Projesi kapsamında Üsküdar meydanının yaya ve taşıt trafiğine kapatılacağı belirtilerek, bu nedenle Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nce toplu taşıma araçlarının güzergah ve durak yerlerinin planlanmasına ilişkin çalışma yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, çalışma kapsamında C-56 (Üsküdar-Ümraniye-Alemdar) ve C-66 (Üsküdar- Örnek Mahallesi- Esatpaşa Mahallesi) ticari minibüs hatlarında güzergah değişikliği yapıldığı ve değişikliklerin 11 Aralık pazartesi gününden itibaren uygulanacağı belirtildi.

Tespit edilen yeni güzergah ve duraklara ilişkin yapılan planlama şu şekilde:

"Esatpaşa Mahallesi'nden ve Alemdar'dan Üsküdar'a normal güzergahtan gelen minibüsler, Üsküdar meydanındaki son duraklarına gitmeyerek, Altunizade Aktarma Merkezi yanındaki İETT durağında yolcularını indirecek. Minibüsler, mevcut güzergahlarını takiben Altunizade Capitol'ü geçerek Nuh Kuyusu Caddesi'nden tekrar Kısıklı Caddesi'ni kullanarak Esatpaşa Mahallesi'ne dönecekler.

Üsküdar Esatpaşa Mahallesi ile Üsküdar Alemdar yönünde ise Bağlarbaşı Tophanelioğlu ve Kısıklı Caddesi üzerinde Kısıklı Parkı karşısındaki İETT durak cebinin Altunizade yönünde gerekli durak düzenlemeleri yapılana kadar, bir durak tabelası ile indi-bindi sağlanacak.

Kısıklı Caddesi üzerinde, Kısıklı Parkı karşısındaki sitelerin giriş-çıkış yolları, bir servis yolu aracılığıyla sağlanacak. Servis yolu ile Kısıklı Caddesi arasında oluşacak alan da, toplu ulaşım durak alanı yapılacak."

Açıklamada, değişiklik yapılan güzergâhlarda vatandaşların mağdur olmamaları için İETT otobüslerinin Altunizade Aktarma Merkezi'nden, Üsküdar merkeze ek seferler yapacağı ve ücretsiz ring seferler ile bu bölgedeki ulaşımın düzenli bir şekilde sağlanacağı kaydedildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 17:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?