2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da 'iç çamaşırı' operasyonu

Bahçelievler ve Bağcılar'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda, yurt dışından kaçak olarak Türkiye'ye getirilerek piyasaya sürülmek istenilen 753 bin 32 adet iç giyim eşyası ele geçirildi. Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde yapılan açıklamada, polis ekiplerince gümrük kaçakçılığına ilişkin yapılan çalışmalar çerçevesinde, Bahçelievler'de park halinde olduğu belirtilen 14 KA 289 ve 14 KA 299 kasa plakalı TIR'ın dorseler kontrol edildi. Evrak kontrolünde TIR'ların içindeki yükün beyan edilenden farklı olduğu ve kaçak olarak Türkiye'ye getirildiği tespit edildi.

Eşyaların, TIR'lardan indirilerek başka araçlara nakledilmek istendiğinin anlaşılması üzerine genişletilen çalışmalar çerçevesinde Bağcılar'daki bir depoya da baskın yapıldı.

Operasyonlar sonucu Malezya'dan getirildiği ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon YTL olduğu tespit edilen iç çamaşırlarına el konulurken, olayla ilgili 9 kişi gözaltına alındı.

2 adet TIR, 2 adet TIR dorsesi, 2 Adet konteyner ve bunların içinde yer alan 753 bin 32 adet iç çamaşırına el konuldu.

Polis yetkilileri, ele geçirilen eşyaların Ambarlı Gümrüğünden Türkiye'ye getirildiğinin belirlendiğini kaydettiler.
Söz konusu eşyaların tekstil ürünü olmasına rağmen “plastik aksesuar” malzemesi olarak gösterildiğini kaydeden yetkililer, beyan edilmeden yurda eşya sokmanın suç olduğuna dikkat çektiler.

Yetkililer, ele geçirilen eşyaların Çin menşeli olabileceğini ifade ederek, olayla ilgili yakalananların TIR şoförleri ve hamallar olduğunu, olayla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler.

Ele geçirilen iç giyim eşyalarının kaliteli, ancak fiyatının düşük olduğuna işaret eden yetkililer, fiyat tarifesi ve vergisiz ülkeye sokulmasının tekstil sektörüne büyük zarar verdiğini vurguladılar.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 13:44:30
Güncelleme :8 Ekim 2006 Pazar 14:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?