3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'da iki korkutan yangın

Fatih ve Laleli'de dün akşam meydana gelen iki yangın paniğe neden oldu. Fatih'teki yangında evler kül oldu. Laleli'de bir otelde çıkan yangında turistleri itfaiye kurtardı.


Fatih Küçükpazar'da ahşap bir evde başlayan ve kısa sürede büyüyerek 5 eve daha sıçrayan yangın, güçlükle kontrol altına alınabildi.

Küçükpazar, Sarıbeyazit Caddesi, Kasnakçılar Sokak ile Sarıbeyazit Cami Sokak bitişiğinde bulunan ahşap bir evde, saat 18.15 sıralarında yangın çıktı. Yangın, kısa sürede yan yana dizili bulunan 4'ü ahşap 5 eve daha sıçrarken, olay yerine ilk gelen Fatih itfaiye ekipleri, müdahalede yetersiz kaldı.

Bakırköy, Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekiplerinin de söndürme çalışmalarına katıldığı yangın için, Seyrantepe ve Gazi İtfaiye ekiplerinin su tankları da olay yerine getirildi.

Çevredekilerin korkulu anlar yaşamasına neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin ortak çalışmasıyla, 1.5 saatte kontrol altına alınabildi. Müdahale sırasında 2 itfaiye eri dumandan etkilenerek fenalaştı.

Yangının, çıkış sebebi henüz bilinmiyor.

OTELDEKİ 60 KİŞİYİ DİRİ DİRİ YAKACAKTI

Aksaray'daki 8 katlı bir otelde konaklayan bir kişi, bulunduğu otel odasında yangın çıkardıktan sonra kaçmaya çalışırken, olay yerindeki polislerce yakalanarak gözaltına alındı.

Aksaray Ordu Caddesi Ceylan Sokak'ta bulunan 8 katlı Ayma Otel'de konaklayan bir kişi, akşam saatlerinde otelin ikinci katındaki cama çıkarak, polis çağırdı ve gelmemesi durumunda oteli yakacağını söyledi.

Polisin gelmemesini bahane eden şahsın, daha sonra kaldığı odayı ateşe vererek yaktığı ve yangının olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldüğü öğrenildi.

60 kişinin kaldığı otelde yangını çıkaran kişinin, otelin yanındaki iş hanının camını kırıp, klimaların bulunduğu bölümden atlayarak handaki bir avukatlık bürosuna girdiğini tespit eden polisler, itfaiyenin merdiven aracıyla iş hanına girdi.

Polisin iş hanında yakaladığı kundakçı, daha sonra Aksaray Polis Merkezi'ne götürüldü.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 08:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?