6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul’da kar bekleniyor...

İstanbul, yarından itibaren karlı ve soğuk havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklığın 8-10 derece azalacağını belirten Meteoroloji yetkilileri don ve buzlanmaya karşı da dikkatli olunmasını istedi.

İstanbul’da kar zor anlar yaşatacak

Bir süredir baharı andıran havanın yaşandığı İstanbul’un da yarın karlı ve soğuk havaya teslim olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün tüm yurdun Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına gireceğini açıkladı. Batı kıyılarında başlayacak yağışlar yurdun büyük bölümünde etkili olacak.

Hava sıcaklıkları düşecek

Hava sıcaklıkları ise yarından itibaren Marmara Bölgesi’nden başlamak üzere tüm yurtta 8-10 derece azalacak. Soğuk hava ise hafta sonuna kadar devam edecek.

İstanbul’da yarın günü kuvvetli poyraz fırtınasıyla birlikte karla karışık yağmur ve kar görülecek. Kar cuma günü de devam edecek. İstanbul’da hava sıcaklıklarının bugün 11-13 derece, yarın 3-5 derece ve cuma günü ise eksi 3-1 derece olması bekleniyor. Yetkililer, don ve buzlanmaya karşı İstanbulluları uyardı.

Karla karışık yağmur geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; bugün bütün bölgelerimiz parçalı ve çok bulutlu. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, bu geceden itibaren Trakya, yarın Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Sabah saatlerinde sis bekleniyor

iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde yer yer sis görülecek. İstanbul’da bugün hava parçalı, yer yer çok bulutlu ve yağmurlu olacak. Sıcaklık gündüz 8 derece, gece 6 derece civarında seyredecek. Nem oranı yüzde 81 dolaylarında seyrederken, rüzgar 35 km/s, basınç ise 1016 mb. olacak.

23 Aralık Perşembe günü İstanbul’da havanın yine yağışlı ve soğuk olması bekleniyor. Sıcaklıklar gündüz 7, gece 4 derece civarında olacak. 24 Aralık günü ise, şehir genelinde bulutlar dağılacak ve güneş yüzünü gösterecek. Ancak sıcaklıklar değişmeyecek. Gündüz 8, gece 2 derece.

İstanbul
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 17:56:19
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 17:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?