7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da kar bekleniyor

İstanbul’un bugünden itibaren yeniden kar yağışının etkisi altında kalacağı açıklandı.

Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji birimi verilerine göre, İstanbul’un bugünden itibaren kar yağışının etkisi altında kalacağı uyarısı yapıldı.

Karla mücadele hazırlıkları tamamlandı

Açıklamada, Yol Bakım Müdürlüğü, İtfaiye, İşletmeler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı 708 personelin ana arterler ve bağlantı yollarında iki vardiya halinde çalışmak üzere karla mücadele hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Oluşturulan devriye ekiplerinin kar yağışının başlamasıyla birlikte ana arterleri sürekli kontrol ederek, aksaklıklara müdahale edeceği, tuzlama çalışmalarına kar yağışından önce başlanması için tuzlama araçlarının belirlenen noktalarda konuşlandırıldığı da bildirildi.

Yağmurla başlayacak, kara çevirecek

Sabah saatlerinde başlaması beklenen sağanak yağışın, ikindi saatlerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren ise kar şeklinde yağmasının beklendiği de ifade edildi.

Açıklamada, rüzgarın yarın sabah saatlerine kadar lodostan, yarın öğleden cuma sabahına kadar ise karayelden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Sürücülere uyarılar...

Perşembe, cuma ve cumartesi geceleri hava sıcaklıklarının sıfır ve eksi derecelere düşecek olması nedeniyle sürücülerin don ve buzlanmaya karşı özellikle direkt rüzgar alan köprü, viyadük ve yüksek kesimlerdeki eğimli yollarda dikkatli olmaları da istendi.
istanbul
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 08:50:27
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 08:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?