7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da kar gidiyor,sıcaklık artıyor.

Geceyarısı etkili olan yoğun kar yağışı sonucunda kar birikmeleri olduğunu anlatan Yıldırım, kar kalınlıklarının Şile'de 2, Göztepe'de 4, Kumköy ve Sarıyer'de 10, Bahçeköy'de 12 santimetre olarak ölçüldüğünü kaydetti. 

Kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybedeceğini ve yarın kar yağmayacağını vurgulayan Yıldırım, ''Hava sıcaklıkları yarından itibaren artmaya başlayacak'' dedi.

Yıldırım, hava sıcaklıklarının bugün 4, yarın 7 ve Pazartesi günü 11 dereceye kadar çıkacağını dile getirdi. 

İstanbul'da ısının bu gece 0 derecenin altına düşmesiyle don ve buzlanma olabileceğine de işaret eden Mustafa Yıldırım, özellikle sürücüleri dikkatli davranmaya çağırdı. 


İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte sabah başlayan kar yağışı kısa sürede her tarafı beyaz bir çehreye büründürürken, yollarda biriken kar da ulaşımda zorluklara yol açtı.

Bazı semtlerde kar kalınlığının 5 santimetreyi geçtiği İstanbul'da, vapur seferleri kontrollü olarak yapılabiliyor. İstanbul Boğazı ise transit gemi geçişlerine kapatıldı.

 

Karayolları ve belediye ekipleri, ulaşımın aksamaması için gece saatlerinden itibaren tuzlama çalışmaları başlattı. Trafik ekipleri de, yollarda kalan araçların bir an önce çekilmesini sağlayarak kara ulaşımının aksamasını engelliyor.

 

İstanbul'da, kar yağışı ve yer yer buzlanma nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

BEYKOZ'DA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ


Beykoz'da meydana gelen zincirleme trafik kazasında, 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kavacık Molla Gürani Viyadüğü üzerinde gece saatlerinde yoldaki buzlanmanın da etkisiyle gerçekleşen trafik kazasında, 6 araç birbirine çarptı.

 

Kazada, 34 AB 2321 plakalı otomobilde bulunan Nesrin Yıldırım  (17) ve 1 yaşındaki bebek öldü. Olayda 4 kişi de yaralandı.

 

Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

aa
Yayın Tarihi : 6 Mart 2004 Cumartesi 14:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?