20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'da kar ve fırtına yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul’da hava durumu kaosuna son noktayı koydu. Başkan Topbaş, "Söylendiği gibi yoğun kar yağışı ve fırtına beklenmiyor" dedi.

İstanbul’da hava durumuyla ilgili yapılan farklı açıklamalar halkın kafasını karıştırırken, son açıklama İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’dan geldi. Gülhane Parkı içinde bulunan turizm atölyesinde düzenlenen toplantıya girmeden önce basın mensuplarının meteoroloji ile ilgili sorularını yanıtlayan Topbaş, İstanbul’da yoğun bir kar yağışı beklenmediğini söyledi. Başkan Topbaş, "Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Cumartesi akşamı başlayıp, pazar günü de devam edecek bir kar yağışı olabilir. Fakat bunun kalınlığı 2-3 santimetreyi geçmeyecek. Don olayına karşılık biz yine tedbir alarak, 55 trilyonluk araç aldık. Depolarımızda tuz stokumuz mevcut" dedi.

Topbaş, "Vatandaşlara ve araç sürücülerine tedbirli olmalarını ve mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini öneriyorum. Şu anda kesin bir şey söylememiz mümkün değil. Biz meteoroloji verilerine göre tedbir alıyoruz. Ancak geçen yılki gibi yoğun bir kar yağışı ve fırtına beklenmiyor. Sadece hafta sonunda etkili olmayacak bir kar yağışı olabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 14:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?