2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da kar yağışı uyarısı

İstanbul'da bu geceden itibaren başlayacak soğuk ve yağışlı havanın kar yağışına dönüşmesinin beklendiği bildirildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Marmara Bölgesi'nin bu geceden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirtti. Yıldırım, gece saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışların, yarın poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığındaki düşüşe paralel olarak kar yağışına dönüşmesinin beklendiğini kaydetti.

Yağışların, özellikle İstanbul'un kuzey ve doğusunda daha yoğun görüleceğinin tahmin edildiğini belirten Yıldırım, hava sıcaklığının ise yarından itibaren hissedilir derecede azalarak 5-7 dereceye düşmesinin beklendiğini bildirdi.

Kar yağışı ve fırtınanın çarşamba gününden sonra etkisini kaybedeceğini ifade eden Yıldırım, İstanbul'da beklenen en düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının yarın 0/3, çarşamba günü ise eksi 2/4 derece olduğunu söyledi.

Yıldırım, kar yağışının oluşturacağı olumsuzluklara karşı, yarın, çarşamba ve perşembe günleri görülecek don ve buzlanma, yarın ve çarşamba günleri 70-80 kilometre hızla esmesi beklenen poyraz fırtınasına karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.
A.A
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 14:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?