1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da kültür-sanat

Artİstanbul Sanat Günleri 10-18 Kasım arasında gerçekleştirilecek...


Sanat Galericileri Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle organize edilen "6. Artİstanbul 2007 Sanat Günleri", 10-18 Kasım arasında Karaköy 5 no'lu Antrepo'da gerçekleştirilecek.


Genç sanatçılar için değerli bir sanat platformu olan Artİstanbul 2007, açılışta Türk sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray'ı ağırlayacak. Gönül Paksoy'un düzenleyiciliğini yaptığı sergide, Şoray'ın bizzat hazırladığı kıyafetler ile filmlerinde giydiği kostümleri yer alacak.

Organizasyonda ayrı bir öneme sahip olan Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero'nun eserleri de ilk kez Türk sanatseverlerle buluşacak.

"Hissettiğin gibi..." temasıyla ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerine yer veren Artİstanbul'da resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, dijital sanat, video, grafik, gravür ve kağıt üzerine yapılan çalışmalar, dünya standartlarında hazırlanan sergileme üniteleriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Alanında yetkin 59 sanatçının resim, heykel, fotoğraf ve enstalasyon eserlerinin yer alacağı "Öngörüler Sergisi", 15 Kasım perşembe günü Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi'nde açılacak.

"Doğu'yu Tüketmek" adlı sergi de 15 Kasım perşembe günü, Osmanlı Bankası Müzesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Haluk Özden'in kişisel sergisi, 12 Kasım 2007-11 Aralık 2008 tarihleri arasında Mine Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilecek.


Yeni filmler


David Slade'in yönettiği "30 Gün 30 Gece" adlı film, 16 Kasım cuma günü gösterime girecek.

Aynı tarihte gösterime girecek bir diğer film, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün üstlendiği "Beyaz Melek". Filmde, aralarında Erol Günaydın, Cezmi Baskın, Ali Sürmeli, Yıldız Kenter, Arif Erkin, Mahsun Kırmızıgül, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Zeynep Tokuş, Suna Selen, Tomris Oğuzalp, Gazanfer Özcan, Fadik Sevin Atasoy ve Yavuz Bingöl'ün de bulunduğu geniş bir kadro rol alıyor.

"Garfield Geri Dönüyor" da 16 Kasım cuma günü sinemaseverlerle buluşacak.

Yaramaz kedi Garfield'ı Okan Bayülgen'in seslendireceği film, çizgi bant yıldızı olmanın tekdüzeliğinden sıkılan Garfield'ın gazete sayfasından firar ederek "gerçek dünyanın" yolunu tutmasıyla başlıyor.

Vizyona girecek bir diğer film ise yönetmenliğini Andrew Dominik'in yaptığı "Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı". Brad Pitt ve Sam Shepard'ın rol aldığı film, Amerika'nın en ünlü kanun kaçağının ve onun şaşırtıcı katilinin özel yaşamlarını ele alarak, efsaneye yeni bir bakış açısı sunuyor.

"Mr. Magorium's Wonder Emporium" ile yönetmenliğini Alper Mestçi'nin yaptığı "Musallat" da 16 Kasım cuma günü izleyiciyle buluşacak.

Caz dünyasının en büyük davulcularından sayılan Jack DeJohnette'in önderliğindeki Ripple Effect, 12 Kasım pazartesi günü İş Sanat'ta sahne alacak.

Dünyaca tanınan virtüozler Alina Ibragimova ve Cedric Tiberghien, yarın Virtuoso konser serisi kapsamında İş Sanat'ta klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

İş Sanat, uluslararası müzik dünyasına 2000 yılındaki Uluslararası Chopin Piyano Yarışmasını kazanarak adım atan Çinli piyanist Yundi Li'yi, "Virtuoso serisi" kapsamında yarın İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Boris Berezovsky, 11 Kasım pazar günü Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda piyano resitali sunacak. Sanatçı konserde, Chopin, Liszt ve Mussorgsky'den eserler seslendirecek.

İdil Biret'in de yer aldığı Boğaziçi Quartet, 13 Kasım salı günü CRR'de konser verecek. Konserde, İdil Biret'e klarnette Kıvanç Fındıklı ile kemanda Ceren Gürkan ve Seda Subaşı eşlik edecek.

Orkestra İstanbul ise 14 Kasım Çarşamba günü, şef Oğuzhan Balcı yönetiminde CRR'de konser verecek.

Aynı gün, New York indie-rock müzik çevrelerinin yakından takip ettiği Brooklynli deneysel müzik grubu "Gang Gang Dance", Babylon'nda sahne alacak.

Blues müziğin efsanelerinden kabul edilen gitarist Hubert Sumlin, yarın İstanbul Jazz Center'da sahne alacak.

Lee Konitz, 15 Kasım perşembe günü İstanbul Jazz Center'da sahne alacak. Sanatçıya konserde, piyanoda Walter Lang, basta Kağan Yıldız ve davulda Cengiz Baysal eşlik edecek.

Piyanist ve besteci Leila Olivesi ise 15 Kasım perşembe günü Fransız Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 69. yılı dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda "Atatürk Fotoğrafları Sergisi" açılacak. Ayrıca, Sertap Erener, "Atatürk'ün Sevdiği Şarkıları" seslendireceği bir konser verecek.

İstanbul Modern Sinemada, 10-18 Kasım tarihleri arasında "Ingmar Bergman Anısına" başlıklı film gösterimleri düzenlenecek.

"Doğal-Kentsel Çevre" başlığı altında "Pyla/Beraber Ayrı Yaşamak" adlı belgesel film, 15 Kasım perşembe günü Osmanlı Bankası Müzesi'nde gösterilecek. Elias Dmetriou'nun belgeseli, Kıbrıs'ta 1974'ten sonra tek karışık köy olarak Pyla çevresinde yaşayan insanların yaşamları anlatılıyor.

Tiyatroseverlerin 23 sezondur ilgiyle takip ettiği müzikallerin duayeni "Lüküs Hayat", 24. yılında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde 14 Kasım çarşamba günü izleyiciyle buluşacak.

"Kantocu" adlı müzikal oyun, yarın Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Günün Adamı" adlı oyun, 11 Kasım pazar günü Bakırköy Belediye Tiyatrolarında sahnelenecek.

"Ölümsüz Öykü" adlı oyun, 14 Kasım Çarşamba günü Ümraniye Sahnesinde sergilenecek.

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ise aynı gün "Bayazıt" adlı oyun sahnelenecek.

Özen Yula'nın "Gözü Kara Alaturka" oyunu, 15 Kasım perşembe günü Bakırköy Belediye Tiyatrolarında

aa
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 11:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?