2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da kültür ve sanat

Şehir Tiyatroları 3 Ekimde seyirci karşısında... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni sezona "Divane Ağaç-Yunus Emre" oyunu ile başlayacak.
İBB Şehir Tiyatrolarında Turgay Nar'ın yazdığı, Hüseyin Köroğlu'nun yönettiği, "Divane Ağaç-Yunus Emre" oyunu, 3 Ekim'de Ümraniye Sahnesi'nde ilk kez seyirci karşısında çıkacak.

Aynı gün, ayrıca Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde "Can Ateşinde Kanatlar", Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde "İlk Göz Ağrısı", Kağıthane Sadabad Sahnesinde müzikal oyun "Kantocu" ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesinde "Ceza Kanunu" oyunları sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosunda ise, "Benerci Kendini Niçin Öldürdü?" adlı oyun, 2 Ekim salı günü Aziz Nesin Sahnesinde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Metin Zakoğlu'nun deneysel bir çalışması olan "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı tek kişilik oyun, Kulis Sanat Evi'nde yarın ve 3 Ekim'de sahnelenecek.

Yıldız Kenter'in "Ben Anadolu" adlı oyunu, 4 ekim perşembe günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde izlenebilecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Şef Gürer Aykal yönetiminde 3 Ekim çarşamba günü Cadde Bostan Gösteri Merkezi'nde, 4 Ekim perşembe Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda izleyiciyle buluşacak.

Yeni Türkü, bugün Beyoğlu Bronx'ta sevenlerine unutulmaz anlar yaşatacak.

Frantisek Uhlir Trio ise bugün ve yarın Nardis Jazz Club'ta sahne alacak.

BaBa Zula, altıncı albümü "Kökler"in ilk konser heyecanını, 3 Ekim çarşamba günü Babylon izleyicisi ile paylaşacak.

Mazhar-Fuat-Özkan, 2 Ekim Salı günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahne alacak.

Belçikalı grup Zita Swoon, 3 Ekim çarşamba günü Babylon'da sahne alacak.

Yıldız Ersağdıç'ın Kare Sanat Galerisi'ndeki "Karşıt İkilikler" adlı sergisi, 2 Ekim salı sanatseverlerle buluşacak.

Sanatçının eserlerinde, tuval yüzeyinde dokular arasındaki farklılıklarla zaman ve mekan ilişkisini sorguladığı sergi 20 Ekim'e kadar açık kalacak.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası tarafından "Dünya Mimarlık Günü" kapsamında düzenlenen "1. Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali", 1-7 Ekim arasında yapılacak.

Bimeras Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve 20 Ekim'e kadar devam edecek "Uluslararası İDANS Çağdaş Dans Festivali" kapsamında Garajİstanbul'da gerçekleşecek Ziya Azazi'nin dans gösterisi 1-2 Ekim tarihlerinde izlenebilecek.

Matt Greenberg'in yönettiği ve Samuel L. Jackson ile John Cusack'ın rol aldığı "1408" adlı film gösterime girdi.

Vizyona giren bir diğer film ise yönetmenliğini Steve Buscemi'nin üstlendiği ve Steve Buscemi ile Sienna Miller'ın rol aldığı "Görüşme".

Yönetmenliğini Alain Berberian'ın yaptığı, başrollerinde Jean Reno ve Caterina Murino'nun yer aldığı "Korsikalı" adlı Fransız yapımı film de vizyonda.

Fransız filmi "Yeni Ailem" de vizyona giren bir başka film. Yönetmenliğini Thomas Gilou'nun yaptığı, baş rollerini ise Gerard Depardieu ve Mathieu Amalric'in üstlendği filmde, Fransa Cezayir çatışmasının yaşandığı bir dönemde Kabilli bir çocuğun, Fransız köyünde yaşayan bir çifte verilmesi ve sonrasında yaşanan olaylar anlatılıyor.

Yönetmenliğini Gregory Nava, başrollerini Jennifer Lopez, Antonio Banderas ve Sonia Braga'nın paylaştığı "Sınır Ötesi" adlı film de gösterime girdi.

Muharrem Kaya'nın "Mitolojiden Efsaneye: Türk Mitolojisinin Türkiye'deki Efsanelerde İzleri" adlı kitabı Bağlam Yayınları'ndan çıktı.

Kim Yayınları'ndan çıkan Erol Koç'un yazdığı "Kim Bu Fransızlar?" adlı kitapta, "Sarkozy, Fransa'nın yeni Napolyon'u mu, Fransızlar Türkleri niçin düşman görür, Magribli çocuklar Paris'i niçin yaktı, Fransızlar Ermenileri niçin destekler, Fransızlar niçin ırkçıdır, Fransızlar niçin her şeye negatif bakar, Zidan'ın babası niçin oy hakkına sahip değil, Fransa ekonomisi niçin çöküyor, Fransız mutfağının kof şöhreti nereden geliyor" gibi sorulara cevap aranıyor.

Güncel Yayıncılıktan çıkan "Sapan Hrant Dink Cinayeti" adlı kitap Demet Bilge ve Timur Soykan imzasını taşıyor. Kitapta yazarlar, binlerce evrakın incelenmesi, deliller, zanlı ve tanık ifadeleri, telefon konuşma kayıtlarından yola çıkarak Dink cinayeti üzerindeki perdeyi aralamaya çalışıyor.

Carolyn Abraham'ın "Eintein'in Dehası" kitabı Güncel Yayıncılıktan piyasaya sunuldu. Kitapta, bilimsel buluşlarıyla olduğu kadar kişilik olarak da kamuoyunun gündeminden düşmeyen büyük bilim adamı Albert Einstein'in beyninin incelenme sürecinin tuhaf öyküsü, Einstein ailesinin sırları ve beyin araştırmalarında son 50 yılda yaşanan gelişmeler ele alınıyor.

Onur Kumbaracıbaşı'nın yazdığı "İnönü'lü Günler", Detay Yayıncılıktan çıktı.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen "10. Uluslararası İstanbul Bienali" kapsamında, 18'i Türkiye'den olmak üzere dünya güncel sanat çevrelerinde tanınan ya da yeni keşfedilen 96 sanatçı ve sanatçı grubunun 150'yi aşkın projesi 4 Kasım'a kadar sergilenmeye devam edecek.

aa
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 12:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?