30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da Obama tatbikatı

ABD Başkanı Barack Obama'nın önümüzdeki hafta Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında alınacak güvenlik önlemlerinin tatbikatı yapıldı. Çok sayıda personelin katılımı ile gerçekleştirilen tatbikat adeta gerçeğini aratmadı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Obama'nın ziyareti sırasında alınacak önlemlerin tatbikatı yapıldı. Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ni gören yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, özel harekat timleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Devlet Konukevi ve çevresinde bomba uzmanı köpekler tarafından arama yapıldı. Obama'nın uçaktan indikten sonra adeta ayağını basacağı her noktada yoğun güvenlik önlemi alınırken, E5 Karayolu da trafiğe kapatıldı.

Daha sonra temsili konvoy, Atatürk Havalimanı apronundan çıkarak, geniş güvenlik önlemleri altında alandan ayrıldı. Tatbikatta temsili olarak Barack Obama'nın kullanacağı aracın E5 Karayolu'nda ilerleyişi sırasında alınacak önlemlerde gösterildi. Gerçeğini aratmayan tatbikat çok sayıda personelin katılımı ile gerçekleştirilirken, tatbikat sonunda E5 Karayolu trafiğe açıldı.

Öte yandan, ziyaret sırasında Obama'yı koruyacak konvoyun Atatürk Havalimanı'ndan çıktıktan sonra güvenlik önlemi için ikiye bölünerek, farklı güzergahları kullanacakları öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 19:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?