7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da PKK/KADEK'e yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi göz altınna alındı

İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK/KADEK'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 8 kişi gözaltına alındı. Yaşı küçük olan 1 kişi Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, diğer 7 kişi İstanbul DGM'ye sevk edildi.
Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün bölücü terör örgütü PKK/KADEK'e yönelik ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar sonucu 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların yapılan sorguları neticesinde, Zeytinburnu, Şişli, Bağcılar, Bakırköy ve Küçükçekmece ilçelerinde bir çok molotof kokteyli atma, pankart asma, lastik yakma, korsan gösteri düzenleme, yasadışı örgüt lehine slogan atma eylemlerine karıştıkları belirlendi. Gözaltına alınan şahıslardan 1'i yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, diğer 7 kişi İstanbul DGM'ye sevk edildi. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen şahsın adli makamlarca tutuklandığı kaydedildi.
PKK/KADEK üyelerinin sorguları neticesinde aydınlatılan eylemler arasında, Zeytinburnu İlçesi'nde bir örgüt mensubunun cenazesinde korsan gösteri düzenlenmesi, Şişli Mecidiyeköy'de 50-60 kişilik bir grubun yolu trafiğe kapatıp molotof kokteyli atması ve çevrede bulunan otolara zarar vermesi, Bağcılar Yavuz Selim üzerinde molotof kokteyli atarak korsan gösteri yapılması, Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde grubun korsan gösteri yapması, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda korsan gösteri düzenlenmesi ve Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde mezarlık ziyaretinde slogan atılarak polise taşlı sopalı saldırı bulunuyor.
iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 11:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?