30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da sahiller plaja döndü

Çöl sıcakları İstanbullu'yu vurdu, sahiller "plaj" oldu

Gölgede 32 dereceyi geçen sıcaklar nedeniyle bunalan İstanbullu park ve bahçelere koştu. Mayosunu giyen, soluğu sahil şeridinde aldı
İstanbul'da etkili olan çöl sıcakları vatandaşı olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan birçok vatandaş sahil şeritlerinde serinlemeye çalışırken, bunaltıcı havadan tüm canlıların olumsuz etkilendiği gözleniyor. Özellikle dün öğle saatlerinde etkili olan sıcaklar nedeniyle vatandaşlar sokağa çıkmakta zorluk çekti. Dışarıda olanlar ise serinlemek için çeşitli yöntemlere başvurdu. Gölgede 32 derece olarak ölçülen sıcaklıkta bunalanlar serinlemek için sahil şeritlerine koştu.

SICAĞIN ARKASI YAĞMUR
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü dün başlayan ve bugünde etkisini sürdürecek olan çöl sıcakları ile ilgili "acil" kodlu bir uyarı yayınladı. Vatandaşlardan güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmaları ve güneşin dik olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları istendi. Edinilen bilgiye göre, sıcaklık değerleri dün mevsim normallerinin 3-5 derece üstüne çıktı. Sıcaklıklar dün İstanbul'da 32 dereceyi geçti. Deniz suyu sıcaklığı ise 27 derece olarak ölçüldü. Yetkililer, sıcaklık değerlerinin yarından itibaren mevsim normallerine gerileyeceğini ve yerini yağışlı havaya bırakacağını kaydetti.

Sabah
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 14:33:02
Güncelleme :6 Ağustos 2009 Perşembe 14:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?