1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da seçim önlemleri tamam

22 Temmuz seçimlerinde en fazla milletvekilinin seçileceği İstanbul'da seçim önlemleri alınmış durumda. Yarın İstanbul'da 10 bin polis ile 2 bin 650 jandarma görev yapacak.

İstanbul Meclis'e 70 milletvekili gönderecek. 7 milyon 405 bin seçmenin oy kullanacağı İstanbul'da güvenlik önlemleri de üst düzeyde.

İstanbul'da 24 bin 301 noktada oy kullanılacak. 22 Temmuz'da sandık alanlarına gidiş ve geliş yollarında ve sandık başlarında çıkabilecek olaylara karşı 10 bin polis ve 2 bin 650 jandarma görev yapacak.

Umuma açık yerlerde içki satışı ve içki içilmesi de yasaklar arasında. Özellikle hafta sonu insanlarla dolu görmeye alışık olduğumuz Beyoğlu'ndaki Çiçek Pasajı'nda sabah 06.00'dan, gece yarısına kadar içki satışı yapılmayacak.

İşletmeci Özcan Coşkun konuyla ilgili olarak, "Burayı görmeye gelen biri yemeğini yiyecek, içkisini içecek. Siz de anlatmaya çalışıyorsunuz. Adam anlamıyor ve yüzüme bakıyor saçma geliyor" dedi.

Eğlence mekanları oy verme süresince ya tamamen kapalı olacak ya da sadece yemek satışı yapabilecek. Çiçek Pasajı'nın içinde yer alan işletmelerden bazıları ise ilk kez bu seçimde müşterilerine kapılarını kapalı tutacak.

İstanbul'da yaşayan bir vatandaş, "Uygun bulmuyorum. Avrupa da böyle bir şey yok" diye konuştu.

Diğer bir işletmeci işletmeci Cihat Çetin de, "7'den sonra içki verebiliriz yani seçim 5'te bitiyor sonuçta. İyi bir şey değil. Burada turisti var, burada bir sürü mekan var" dedi.

İşletmeci Gürhan Özen ise, "Biz işletme olarak kapalıyız o gün, personelimiz izinli olacak" şeklinde konuştu.

22 Temmuz'da sandık görevlileri, seçim torbaları ve oy cetvellerini seçim sayım merkezlerine teslim edene kadar çalışacak.
VATAN
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 14:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?