1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da su kuyusu can aldı

Samandıra'da boş arazı içinde bulunan bir kuyunun etrafında oynayan ilköğretim okulu öğrencisi çocuk, kuyu içine düşerek hayatını kaybetti. Yaklaşık 8 metre su ile dolu olan su kuyusu, motorlar yardımı ile boşatılarak, küçük çocuğun cansız bedine ulaşıldı. Çocuklarının cansız bedeni ile karşılaşan anne ve baba, vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. 

Olay 18.30 sırlarında Samandıra, Osmangazi Mahallesi, Atoyolu Caddesi üzerinde bulunan boş bir arazide meydana geldi. Mustafa Karaşahin İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Furkan Yavuz (8) ve birkaç arkadaşı, evlerinin yakınlarında bulunan boş araziye oynamaya gitti. Bir süre burada oynayan Yavuz ve arkadaşları, daha sonra arazinin içinde bulunan ve bahçe sulamak için yaklaşık 20 yıl önce açıldığı öğrenilen su kuyusunun yakınına kadar geldi. Faruk Yavuz , edinilen bilgiye göre etrafı kapalı olan, ancak bir kısmı açık olduğu iddia edilen su kuyusunun iç kısmına kadar girdi. Daha sonra Yavuz bir anda dengesini kaybederek yaklaşık 8 metre su ile dolu olan kuyu içinde kayboldu. Olayın şaşkınlığını üzerlerinden atan Yavuz'un arkadaşları, hemen evlerine giderek olayı ailelerine haber verdi. Koşarak olay yerine gelen aile yakınları ve etrafta bulunan vatandaşlar, itfaiye ekiplerine ve jandarmaya haber verdi. Vatandaşlar bir süre Furkan Yavuz'a kendi imkanları ile ulaşmaya çalıştı, ancak bunda başarılı olamadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, su ile dolu olan kuyuyu tahliye etti. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonrasında suyun azalması ile birkaç vatandaş suyun içine girerek, kısa bir aramanın ardından Furkan Yavuz'un cansız bedenine ulaştı. Yavuz' un cansız bedeni olay yerine gelen ambulans ile Sultanbeyli Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. 

Cesedin ambulans ile sevk edilmesinin ardından 10 yıl süren tedavinin ardından çocuk sahibi oldukları belirtilen baba Erdal ve anne Güler Yavuz fenalık geçirdi. İlk çocuklarını kaybeden çift, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 10:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?