6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'da tarikat gösterisi

Nurcuların gösterisine dönüşen ’Bediüzzaman Sempozyumu’na Başbakan ve hükümet üyeleri de destek verdi
Tarikat propagandası
Binlerce Nurcunun katıldığı 7. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu’nda izleyiciler harem-selamlık düzeninde oturdu. Üç gün süren sempozyum boyunca Said-i Nursi’nin fotoğrafları sergilendi, Nurcuları tanıtan kitap ve CD’ler satıldı.

İstanbul’da 3 gün süren 7. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumu, ’’barış, huzur ve hoşgörü’’ söylemi altında Nurcuların propagandasına dönüştürüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet üyelerinin telgraf gönderdiği, AKP milletvekillerinin destek verdiği, Said-i Nursi ’nin öğrencileriyle tarikat liderlerinin katıldığı sempozyumda, 30 ülkeden 80 İslam araştırmacısı tebliğ verdi.
İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen sempozyum, ilk gün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ikinci ve üçüncü günlerse Kaya Ramada Oteli’nde gerçekleştirildi.
Toplu namaz kılındı
Binlerce tarikat üyesinin akın ettiği sempozyumda, izleyiciler harem- selamlık düzeninde oturdular. İzleyiciler arasında türbanlı kadınların ve çember sakallı erkeklerin çokluğu dikkat çekerken az sayıda sarıklı ve kara çarşaflı oturumların yapıldığı salonlarda yerlerini aldı. Sempozyum boyunca Said-i Nursi’nin elyazmaları ve fotoğrafları sergilenirken kahve aralarında Nurcuları tanıtan kitaplar, CD ve kasetler satıldı, erkek ve kadın mescitlerini dolduran tarikatçılar toplu olarak namaz kıldılar.
Tarikat liderleri de sempozyuma katıldılar
Birçok gazetede çıkan Said-i Nursi’yi öven haber ve yazıları keserek Kaya Ramada Oteli’nin duvarlarına asan tarikat üyeleri, amaçlarının başta Müslüman ülkeler olmak üzere tüm dünyayı barışa davet etmek olduğunu söylediler.
’’Çok Kültürlü Bir Dünyada İmanlı, Anlamlı ve Barış İçinde Yaşama Pratiği-Risale-i Nur Yaklaşımı’’ konulu sempozyuma, Said-i Nursi’nin öğrencileri Mustafa Sungur, Mehmet Kırkıncı, Abdullah Yeğin, Mehmet Fırıncı, Mehmet Emin Birinci , Yeni Asya gazetesi sahibi Mehmet Kutlular , AKP milletvekilleri ve belediye başkanları katıldılar.
Perinçek: Türk milletine irtica brifingi veriliyor
Nurcuların reklam kampanyasına dönüşen sempozyumda, ABD, Almanya, Endonezya, Hollanda, Cezayir, Avustralya, Fas, İtalya, Mısır, İngiltere, Irak ve Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu 30 ülkeden katılan farklı dinlerden 80’i aşkın İslam araştırmacısı, Said-i Nursi hakkında tebliğler sundu.
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek , sempozyumu eleştirerek ’’Cumhuriyet düşmanı tarikat toplantıları Başbakan tarafından destekleniyor. AKP, Türk milletine irtica brifingi veriyor’’ diye konuştu.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 13:14:00
Güncelleme :6 Ekim 2004 Çarşamba 13:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?