2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da terör operasyonu

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün yasadışı DHKP/C terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlara tepki için Demokrasi Caddesi'ni kapatarak ateşe veren grubu provoke eden 8 kişi İstanbul İl jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonla yakalandı. 

Gözaltına alınan şahıslar, adliye girişinde slogan attı. 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü'nün yasadışı DHKP/C terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonlara tepki için İnönü Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde caddeyi kapatarak ateşe veren yaklaşık 50 kişiyi provoke eden kişileri yakalamak için çalışmalarına başladı. Çekilen görüntülerden yararlanan ekipler, şahısların teşhisini yaptıktan sonra operasyon yaptı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Ümraniye ilçesi Sarıgazi beldesinde yasadışı olayların içinde bulunan ve olayları organize eden şahısların yakalanmasına yönelik 9 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. Nefes kesen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgütsel ve yasak yayınlar, bilgisayarlar, eğitim amaçlı kullanılan CD'ler, katıldıkları ve yaptıkları eylemlere ait arşiv amaçlı kullanılan not defterleri ile 3 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. 

Ele geçirilen bilgisayarda yasadışı DHKP-C terör örgütüyle ilgili gizli bilgiler olduğu tespit edilirken, bilgisayarlarla ilgili incelemelere devam edildiği öğrenildi. 

Gözaltına alınan şahıslar Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Jandarma eşliğinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen şahıslar slogan attı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 16:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?