7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da terörün gölgesinde Noel kutlamaları

Hıristiyanlarca İsa Peygamber’in doğduğu gece olarak kabul edilen "Noel Yortusu", İstanbul’da düzenlenen dini törenlerle kutlandı.

Türkiye’deki Hıristiyanlar da, bağlı oldukları kiliselerde ayinlere katılarak Noel’e girdiler. Polis, olası bir terör saldırısına karşı kiliselerin önüne araç park edilmesine izin vermedi, kilise kapılarında nöbet tuttu.

İstanbul’un başlıca büyük Katolik, Ortodoks ve Protestan kiliselerinde yortu sebebiyle düzenlenen ayinlerde, Hıristiyan vatandaşlar mum yakarak dua ettiler. Ayine katılanlar, dünya barışı için dua edip, yeni yılda benzer terörist saldırıların bir daha yaşanmamasını diledi.

İstanbullu Katolikler, Saint Antuan Kilisesi’nde ve Harbiye’deki Saint Esprit Katedrali’nde düzenlenen Noel ayinine yoğun ilgi gösterdi. Harbiye’deki Notre Dame de Sion Lisesi içindeki katedralde gece yarısı yapılan geleneksel Noel ayini sırasında Hristiyanlar’ın akınına uğradı. Ayin sonunda, törene katılanlara şarap ve ekmek dağıtıldı.

Geçen ay sinagoglara yönelik terör saldırılarının, Noel kutlamalarında da yaşanmaması için polis büyük çaba sarf etti. Kiliselerin bulunduğu sokaklarda araçların park etmeleri yasaklanırken, polis, kiliselerin önünde de ayin bitene kadar nöbet tuttu.

İstanbul’da yaşayan ve çoğunluğunu Gregoryenlerin oluşturduğu Ermeni cemaati ise Hazreti İsa’nın doğuşunu ve vaftiz edilmesini 6 Ocak’ta yapılacak ayinlerle kutlayacak.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 14:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?