1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul'da, uluslararası transit uyuşturucu madde kaçakçılığı ile sokak satıcılarına yönelik yapılan 52 ayrı operasyonda, yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 122 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda çok sayıda eve baskın düzenlenirken bazı evlerin çelik kapıları da güçlükle kırıldı. Baskınlar ise polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Beyoğlu'nda bir ara sokak üzerinde bulunun tekel büfesinde uyuşturucu madde satıldığı ihbarını alan ekipler, söz konusu büfeyi göz hapsine aldı. Ardından büfeye bir çok kez müşteri kılığında giren narkotik dedektifleri, büfedeki zehir tacirleri ile iletişim kurarak uyuşturucu almak istediklerini belirtti. Bunun üzerine büfenin içindeki sigara ve içki raflarının arkasındaki zulalardan uyuşturucuyu çıkararak alıcı kılığındaki polislere satmak isteyen uyuşturucu satıcıları, büfe dışında önlem alan ekiplerin düzenlediği baskınla kıskıvrak yakalandı. Büfede yapılan aramalarda sigara ve içki raflarının arkasına özel olarak yaptırılan gizli bölmelerde 21 bin 900 adet extacy hap, 15 gram esrar, 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda büfe sahibinin de aralarında bulunduğu zehir şebekesinin 8 elemanı gözaltına alındı.

Diğer bir operasyonda ise Büyükçekmece'de iki ayrı zehir taciri grubu arasında uyuşturucu alışverişi yapılacağını tespit eden polis, grupları izlemeye aldı. Güvenlik güçleri Mimarova'da bulunan zehir tacirlerine ait bir evdeki 50 kilo esrarın diğer gruba satılmasının ardından bütün alışverişi başından itibaren izlemeye aldı. Sıcak takibin son aşamasında diğer gruba ait zehir satıcısının 1 kilo esrarı getirmesi ile operasyon başlatıldı. Zehir alışverişi sırasında 6 uyuşturucu satıcısı suçüstü yakalanırken 51 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Zanlıların yapılan sorgulamalarında esrar maddesini sokak satıcıları tarafından sokaklarda sattırmayı planladıkları ortaya çıktı.

Beyoğlu ve Esenler'de sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda, uyuşturucu satışıyla ünlü bir çok mahalleye eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlar sırasında zehir tacirlerinin saklandığı evlerdeki çelik kapılar polisler tarafından güçlükle kırıldı. Polislerin kapıları kırmasından yararlanan zehir tacirleri balkonlardan atlayarak uyuşturucu kaçırmak isterken çevrede bulunan ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Aramalarda bir zehir tacirinin 250 gram esrar maddesini evin tuvaletine attığı ve polislerin eve girmesi üzerine sifonu çekemeden yakalandığı belirtildi. Uyuşturucu mahallelerinde çok sayıda evde yapılan aramalarda, eve gelen müşterilere camdan uyuşturucu satımında kullanılan ipli sepet ile birlikte toplam 650 gram esrar, suçtan temin edildiği tahmin edilen 13 bin 500 ABD doları, hırsızlıktan temin edildiği düşünülen bir miktar altın bilezik ile birlikte 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı.

Son operasyon Tuzla ve Yalova'da gerçekleştirildi. İmalathane olarak kullanıldığı belirlenen 2 ayrı eve yapılan operasyonda uyuşturucu yapımında çalışan kimyager H.I. ile aralarında G.K isimli bir emlakçının da bulunduğu toplam 5 kişi yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ile uyuşturucu atıkları ele geçirildi. Operasyonlar polis kamerasına saniye saniye yansıdı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 21 ayrı ilçede yapılan 52 ayrı operasyonda 22 bin tablet sentetik hap, 11 kilogram amfetamin, 36 kilo 714 gram katkı maddesi, 94 kilo 361 gram esrar, 48 kilo 243 gram eroin, 63 kilo kokain, 36 kök Hint keneviri bitkisi ve 4 adet tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlana zanlılardan 1'i kadın 8 kişi bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 16:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?