4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İstanbul polisi, Ortadoğu'da imal edilip Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine sevk edilmek istenen 51 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi.

Olayla ilgili 1'i yabancı uyruklu 2 kişi gözaltına alınırken, operasyon jandarma kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Ortadoğu'dan temin ettikleri uyuşturucuyu Türkiye üzerinden bazı Avrupa ülkelerine sevk etmek isteyen bir şebekeyi izlemeye aldı. Yapılan takip sonucunda organize suç örgütü lideri E.S.T. isimli kişinin, uyuşturucu şebekesi elemanlarından Bulgaristan uyruklu A.A.M. isimli şahısla bağlantıya geçerek uyuşturucuyu yurt dışına göndermek amacıyla anlaşma yaptığını tespit etti. Uyuşturucuyu otomobiline yükleyene kadar takip edilen E.S.T.'nin daha sonra bir alışveriş merkezi'nin otoparkında aracından çıkardığı uyuşturucuları Bulgaristan uyruklu A.A.M. isimli şahsın kullandığı yabancı plakalı başka bir otomobile transfer ettiğini belirledi. İçinde uyuşturucunun bulunduğu aracın yurtdışına çıkmak üzere harekete geçmesiyle birlikte jandarma ekipleri de operasyon için son hazırlıklarını tamamladı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, otomobili Büyükçekmece'de durdurarak arama yaptı. Aramalarda aracın bagaj bölmesine zula edilmiş yaklaşık 51 kilo eroin maddesi ele
geçirildi. Jandarma kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen operasyonda Bulgaristan uyruklu A.A.M. isimli uyuşturucu kaçakçısı ile E.S.T. gözaltına alındı.
Uyuşturucu kaçakçısı 2 zanlı, ifadeleri alındıktan sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 03:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?