30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da vahşet

İstanbul’da, sevdiği kızdan karşılık bulamayan şahsın, kaçırdığı 16 yaşındaki genç kıza 3 ay işkence yaptığı iddia edildi. Polisler, kaçmayı başaran genç kızı yolda baygın halde buldu.

Evlerinde kiracı olarak oturan ailenin en büyük kızı F.G.’ye (Fatma Güllü) duygularını açıklayan ve karşılık bulamayan H.G. (Hikmet Göçer) adlı şahıs, ailesiyle evden taşınmak zorunda kalan genç kızın izini uzun aramalar sonucu buldu. F.G.’yi yeni taşındıkları evde bulan şahıs, genç kızı kapının önünden kaçırarak kendi evine götürdü.

H.G., burada kendi ailesinin gözleri önünde genç kıza tecavüz ederek işkence yaptı. Ayak tırnakları çekilen, vücudunun bir çok yerinde bıçak darbeleri bulunan ve kafası satırla ezilen F.G.’nin ailesinin de çabaları sonuçsuz kaldı. Aylarca işkenceye maruz kalan ve yaralı halde kendi imkanlarıyla evden kaçan genç kızı, baygın halde yolda bularak hastaneye kaldıran polisler, durumu hemen ailesine haber verdi. 3 çocuğunu babasız büyüten ve 4 ay önce askerden yeni gelen oğlunu trafik kazasında kaybeden K.G., kızının işkence görmesiyle bir kez daha yıkılırken, yetkililerden yardım alamamaktan şikayet etti.

İstanbul Pendik’te yaşanan işkence olayının ardından, 16 yaşındaki bir genç kıza şehrin göbeğinde yapılan korkunç işkenceler ve tecavüz akıllara durgunluk verdi. Edinilen bilgiye göre, eşi vefat eden, askerden gelen oğlunu da 4 ay önce trafik kazasında kaybeden Kezban Güllü, 3 kızıyla birlikte kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Kısa süre sonra ev sahibinin oğlu H.G. (30), Kezban Güllü’nün 16 yaşındaki kızı F.G.’ye duygularını açıklayarak onunla evlenmek istediğini söyledi. F.G.’den yanıt alamayan ve evlenme teklifi reddedilen H.G. tacizlerini sürdürdü. Kezban Güllü, olayın büyümesi üzerine kızlarını da alarak başka bir semte taşındı. Uzun süre Kezban Güllü ve kızlarını arayan H.G., ailenin izini bulduğu adreste F.G.’yi zorla kaçırdı.

Genç kızı ailesiyle birlikte yaşadığı eve getiren H.G., burada F.G.’ye 3 oy boyunca tecavüz ederek, işkence yaptı. H.G., zorla esrar ve içki içirerek kafasını satırla ezdiği, tırnaklarını çektiği, vücudunu bıçak darbeleriyle yaraladığı, kalasa bağlayarak üzerinde sigara söndürdüğü ve idrarını içirdiği genç kıza uzun süre işkencelerini sürdürdü. F.G.’nin ailesinden istediği yardımlar da sonuçsuz kaldı. Bir gün H.G.’nin esrar içerek sızmasını fırsat bilen genç kız, kaçarak kendini sokağa attı. Polisler tarafından baygın halde bulunan F.G., hastaneye kaldırıldıktan sonra ailesine haber verildi. Kezban Güllü, hastane yetkililerinin "Yapılacak bir şey yok" demesi üzerine kızını eve götürdü.

Korkunç olayı göz yaşları içinde anlatan anne Kezban Güllü, "Kızımı kaçırdı. Bir gün kızımın yanına gittim ve elinin kesik olduğunu gördüm. Ne olduğunu sorduğumda, mermer düştüğünü söyledi. Ama ben bir şeyler olduğunu anlamıştım. Bir gün sigara kağıdının üzerine ’beni kurtar anne’ diye bir not yazarak verdi. Ama yalnız olduğum için elimden bir şey gelmedi. 3 ay sonra polis beni aradı ve kızımın hastanede olduğunu söyledi. Hastaneye gittiğimde kızımı tanıyamadım. Şok olmuştum. Kızımı eve getirdim. Polislerden yardım istedim. Fakat adamın adı, soyadı, adresi belli olduğu halde bir türlü adamı yakalayamadıklarını söyleyerek bana yardımcı olmadılar. O adamın bir an önce yakalanıp cezasını çekmesini istiyorum. Korkuyoruz, sokağa çıkamaz durumdayız. Hala bizi tehdit ediyor. Bizi arayarak küçük kızımı da kaçıracağını söylüyor" dedi.

Günlerce işkenceye maruz kalan F.G. ise hala olayın şokunu yaşarken, başından geçenleri şöyle anlattı:

"Beni kaçıran adamın biz evinde oturuyorduk. Benimle evlenmek istedi. Ben ’hayır’ deyince, beni sıkıştırmaya başladı. Biz de evden taşındık. Sonra geldi bizi buldu. Bir gün ben kardeşimle iş yaparken kapının önüne çıktım. Yanında kardeşi de vardı. Beni arabaya koyarak kaçırdılar. Götürdükleri evde H.G. bana tecavüz etti. Dövmeye başladı. Tırnaklarımı çekti. Beni iki tane kalasa bağlayarak işkencelerini sürdürdü. Bana zorla içki ve esrar içirdi. Sarhoş edip sonra yine işkencelerine devam ediyordu. Bir gün de kafama satır ile vurdu. Bayılmışım. Kendime geldikten sonra işkencelerini yapmaya devam etti. Ailesinden yardım istedim. Gitmek istediğimi söyledim. Annesi bana ’O senin kocan korkma, düzelir’ diyerek beni bırakmadı. Bir akşam H.G., uyuşturucu ve alkol aldıktan sonra sızdı. Ben de bir müddet uyuma numarası yaptım. Daha sonra kendimi sokağa attım. Yoldan geçen polisler beni önce karakola, sonra da hastaneye götürdüler. G.’nin yakalanarak cezasını çekmesini istiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2005 Cuma 14:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?