6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'da yağmur önlemleri

İstanbul bugünden itibaren sağanak yağışların etkisi altına giriyor. Meteorolojinin tahminlerine göre, hava sıcaklıklarının, bugün Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havayla birlikte 5 ila 7 derece azalacak.

Bugün öğle saatlerinde başlayacak sağanak yağışların, yarın şiddetini iyice artırması bekleniyor. Yağış aralıklarla 1 hafta kadar devam edecek.

Sağanak yağış nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından, muhtemel su baskınlarına karşı, 5 ayrı bölgede hazırlıklar yapıldı.

İtfaiye ve İSKİ, kritik noktalarda su baskınlarına karşı tedbirler alırken, oluşturulan 100 kişilik ekip, kentte su baskını ve trafik sıkışıklığı yaşanabilecek 26 kritik noktaya yerleştirilecek.

Valik de, sağanak yağışa karşı vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyardı. Vatandaşların yıldırım tehlikesine karşı da uyarıldığı yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce su baskını problemi ile karşılaşılan bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, bulundukları bölgede sorun teşkil edebilecek durumları en yakın sorumlu kamu kuruluşlarına bildirmeleri, etkin müdahale için önem arz etmektedir."İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinde başlayan sağanak yağışta oluşabilecek su baskınları için 5 bölgede 200 kişilik ekiple önlem aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada da, bugün öğle saatlerinden itibaren başlayan yağışın, yarın öğleye kadar aralıklarla şiddeti artarak süreceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, AKOM bünyesinde çalışan birimlerin su baskınlarına karşı çalışmalarını başlattığı, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin daha önceden belirlenen deniz seviyesinin altında kalan geçit ve köprü altlarında motopomplarla su tahliyesi için hazırlık yaptığı bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Su baskınlarına karşı 5 bölgede oluşturulan 200 kişilik ekip, mazgal temizleme, su kanallarını açma çalışmalarını sürdürüyor. Kritik noktalarda konuşlanan ekipler, oluşacak su birikintilerini tahliye edecek. Yağışlar süresince oluşabilecek olumsuzluklara karşı İtfaiye Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İşletmeler Müdürlüğü, İSTON ekipleri, su baskınlarına müdahale edecekler."

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 14:29:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?