6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'da yapılar aralıksız denetleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama ve İmar Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini ürdüren İmar Müdürlüğü, yetkisi ve denetimi altında bulunan 27 ilçe ile mücavir alanlardaki imar çalışmalarını, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygunluk açısından aralıksız denetliyor.

İmar Müdürlüğü, 3194 sayılı İmar Kanununa ve 3030 sayılı Büyükşehir Belediyelerinin yönetimi hakkındaki Kanuna dayanılarak oluşturulan çalışma programları çerçevesinde; yetki ve denetimimiz altında bulunan alanlarındaki imar uygulamalarını kontrol altında tutuyor.

Müdürlük, bu bölgelerde yapılan inşaatların İmar Kanunu , imar planları , İstanbul İmar Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri ile fen , sağlık ve çevre şartlarına uygun olmasını sağlıyor.

İlgili bölgelerden sorumlu olan teknik elemanlar; çalışma programları çerçevesinde görevlerini yerine getirerek inşaatları denetliyor, imar mevzuatına aykırı olanlar hakkında tespit tutanakları düzenleyerek İlçe Belediye Başkanlıklarına iletiyor. Daha sonra bu binalardaki aykırılıkların düzeltilmesi veya yıkılması gibi işlemlerin yapılması temin ediliyor.

www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 15:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?