3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'da yeni uygulama

İstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 66 sayılı genelgesine dayanarak, görevde 5 yılını doldurmuş okul müdürlerinin yerini değiştirmek için çalışma başlattı.

İstanbul’da 5 yıldır okul müdürlüğü yapan eğitimcilere, yol göründü. Milli Eğitim Bakanlığı, Mart ayında Yönetici Atama Yönetmeliği’ni değiştirdi ve görevde 5 yılını dolduran okul müdürlerine “zorunlu yer değiştirme” yolunu açtı.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen, kadrolaşmaya yol açacağı ve görevdeki pek çok müdürü hak kaybına uğratacağı gerekçesiyle yönetmelik aleyhine Danıştay’a başvurdu.

Yargı süreci devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu yer değiştirme uygulamasını hayata geçirebilmek için başka bir formül aradı ve aynı yönetmeliğe dayalı 66 sayılı genelgeyi yayınladı. Genelge, 5 yılını dolduran okul müdürlerinin yerlerinin zorunlu olarak değiştirilmesini öngörüyor.

Birçok Milli Eğitim Müdürü, yargı sürecinin tamamlanmasını beklerken, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 yılını dolduran ilk ve ortaöğretim okulu müdürünün görev yerinin değiştirilmesi için harekete geçti.

TALİMAT VERİLDİ 

İstanbul’un yeni Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, 32 ilçe müdürünü toplayarak “İlçenizde 5 yılını dolduran okul müdürlerini tespit edin” diye talimat verdi. İlçe müdürleri, 7-11 Temmuz arasında 5 yılını dolduran müdürleri tespit edecek. İlk belirlemelere göre 588 okul müdüründen “3 yeni okul tercih etmesi” istenecek.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, zorunlu yer değiştirme işlemini 25 Ağustos’a kadar bitirmeyi planlıyor.

EĞİTİMCİLER KARŞI ÇIKIYOR 

Ata Özer, müdürlerin eşdeğer bir göreve, hizmet puanı esas alınarak gönderileceğini ve haksızlık olmayacağını savunsa da yargıya giden Eğitim Sendikası yöneticileri aksini savunuyor.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, “Dört okulun müdürü, birinci sırada aynı okulu tercih etmişse, burada 15 puan takdir hakkı bulunan değerlendirme komisyonu devreye girecek” diyerek, kayırmalar olabileceğini öne sürdü.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ise “Yandaşlar merkeze alınacak, diğerleri varoşlara gönderilecek. Amaç, kadrolaşma” iddiasında bulundu.



NTV
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 15:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?