2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'da yeni yapılara ihtiyaç yok

Arkimeet Mimarlık Buluşması'nda konferans vermek üzere İstanbul'a gelen ünlü Alman mimar Jakob van Rijs, ''İstanbul zaten
çok güçlü ve çarpıcı bir kent. İstanbul'un merkezinde yeni yapılara gerek yok'' dedi. 

Van Rijs, vereceği konferans öncesi Harbiye Askeri Müze'de basın toplantısı düzenledi. 

Türk mimarların çalışmalarını çok fazla gözlemleme imkanı olmadığını ifade eden van Rijs, zaten önemli olanın, İstanbul'da son dönem yapılan yapılar değil, mevcut eski yapılar olduğunu kaydetti. 

Van Rijs, ''İstanbul zaten çok güçlü ve çarpıcı bir kent. İstanbul'un Merkezinde yeni yapılara gerek yok'' dedi. 

Bir gazetecinin, mimaride yeni teknoloji ve malzemeleri nasıl kullandığını sorması üzerine van Rijs, mimaride yeni malzeme kullanma şansının çok fazla bulunmadığını, bunun ancak özel tasarımlar için mümkün olduğunu söyledi. 

Van Rijs, genelde projelerde yeterli para ve zaman olmadığı için yeni malzeme ve teknolojileri kullanma yoluna gidemediklerini ifade etti. 

Dünyadaki mimari tartışmaları takip ettiklerini de söyleyen van Rijs, ancak yaptıkları işi bulundukları ortama ve dünya çapındaki yeni trendlere göre değerlendirerek, yerel olanla küresel olanı birleştirmeye çalışan bir tarz yarattıklarını sözlerine ekledi.
aa
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 22:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan aydın IP: 88.255.170.xxx Tarih : 13.12.2006 09:39:59
istabulda yapılan yeni yapilanmada büyük eksiklikler görüyorum bugunku mimarlar dünkü mimarlar gibi deyil eski yapılanmalarda huzur ortamı vardı şimdiki ortamda sıkıcı istanbul dagınık bir kent deyil modern bir şehir istiyoruz