3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'da yollar kapanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) tarafından düzenlenen "28. Kıtalararası Avrasya Maratonu" nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ve bağlantı yolları trafiğe kapatılacak. Koşu nedeniyle sürücülerden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü ve kapatılan yolların alternatif güzergahlarını kullanmaları istendi. 

İstanbul Büyükşenir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 5 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştirilecek olan koşu nedeniyle sürücülerin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanmaları istendi. Maraton nedeniyle Boğaziçi Köprüsü geliş ve gidiş istikametlerinde trafiğe kapatılacak ve Boğaziçi Köprüsü gişelerinden başlayarak yukarıya doğru 800 metrelik mesafedeki bütün ara yollar da trafiğe kapalı tutulacak. Mecidiyeköy girişi, tercihli yol ve bu yola çıkan bütün ara yollar geliş ve gidiş yönünde, Taksim'e çıkan bütün cadde ve sokaklar da trafiğe kapatılacak. Tarlabaşı Bulvarı ve bulvara çıkan yollar, Şişhane Meydanı Perşembe Pazarı, Karaköy, Fındıklı, Kabataş, Dolmabahçe arası, Meclis-i Mebusan Caddesi, Beşiktaş-Akaretler Dolmabahçe arası, Dolmabahçe Caddesi ve Atatürk Köprüsü maraton kapsamında trafiğe kapalı tutulacak. Atatürk Bulvarı, Namık Kemal Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi Cem Otelleri önüne kadar, Cem Otelleri, Sahil Kennedy Caddesi, Sirkeci, Eminönü ve Galata Köprüsü de yapılacak koşu kapsamında araç trafiğine kapalı olacak.
Sürücülerin trafiğin rahat işlemesi ve sıkışıklığın önüne geçilebilmesi için alternatif yolları kullanmaları istendi. Buna göre Asya Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçecek sürücüler Fatih sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanacak. Sürücüler Taksim, Mecidiyeköy, Divan Kavşağı'ndan Halaskargazi ve Cumhuriyet Caddesi istikametini kullanacak. Divan Kavşağı'ndan Dolapdere, Kasımpaşa, Kulaksız ve Halıcıoğlu istikametlerine gidecek sürücülerin Piyalepaşa Bulvarı'nı; Eminönü'nden Beşaktaş'a gidecek sürücülerin ise Spor Caddesi, Bayıldım Caddesi, Fındıklı Salıpazarı, Karaköy istikametini kullanmaları istendi. Beylerbeyi-Köprü katılım istikametini kullanacak sürücüler de, Beylerbeyi ve Üsküdar yönünden gelerek Beylerbeyi-Çengelköy Yolu'nu takip ederek Beykoz ve Kavacık'tan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullanacak. 

Altunizade Millet Parkı'ndan Boğaziçi Köprüsü istikametine gelecek sürücüler, Kısıklı Caddesi'ni takip ederek Ümraniye Libadiye Caddesi'nden Tem Otoyolu'na bağlanarak 2. köprüyü kullanacak. Tem Yolu Çamlıca istikametine girecek sürücüler ise Tem, Güney Yolu ve Ümraniye istikametinden Kozyatağı yönünden Ataşehir köprü altından 2. Köprüyü kullanacak. 

Taksim'den Unkapanı yönüne gidecek sürücülerin, Kasımpaşa'dan Çevreyolu'na; Sirkeci'den Taksim ve Balat istikametine gidecek sürücülerin ise eski Galata
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 23:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?