7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da zirve provası

İstanbul Emniyeti, NATO Zirvesi’nde kullanılmak üzere yeni alınan 500’e yakın otomobille sabaha karşı tatbikat yaptı.
NATO Zirvesi için gelecek konuklara ve korumalarına tahsis edilecek yaklaşık 500 araç, dün gece İstanbul yollarındaydı. Tatbikat, zirve için misafirlerin giriş yapacağı Devlet Konukevi’nin önünde başladı. Buradan çıkış yapan araçlar, havalimanı bağlantı yolundan zirvenin yapılacağı tarihlerde kapatılacak olan sahil yoluna girdi. Sahilden ilerleyen otomobiller Galata Köprüsü’nü geçti. 500’e yakın araç yine Dolmabahçe Caddesi’ni takiben Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı önüne geldi. Yeni alınan otomobillerin gidiş geliş yaptığı güzergah boyunca yollar, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
Tek sıra halinde ilerleyen otomobiller Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu’na giriş yaptı. Zirvede liderlere ve misafirlere tahsis edilecek olan otomobillerin geçişi sırasında, her otomobile iki polis memuru yerleştirildi. Tatbikata katılan polisler, zirve için özel olarak hazırlatılan kıyafetleri giydiler.
Sabaha karşı yapılan tatbikata, zirvede kullanılacak araçların tümü katıldı. NATO Zirvesi için İstanbul polisine, 156 adet ’Audi’ marka otomobilin değişik modelleri alındı. Audi otomobillerin 14’ünün zırhlı, bilgisayar ve televizyon donanımlı olduğu belirtildi. Yine 150’ye yakın ’Renault Megane’ otomobil alınırken, 50 ’Wolsvagen’ minibüs kiralandı.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelerek, çalışmaları yerinde denetledi. Cerrah, NATO Zirvesi’nde Türkiye’ye gelecek yabancı heyetlerin karşılanması ve kalacakları otellere götürülmesine yönelik tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu geceki tatbikata yaklaşık 500 aracın katıldığını dile getiren İstanbul Emniyet Müdürü, temsili olarak 49 yabancı heyetin havalimanından alınarak, gidecekleri yere bırakıldığını da ifade etti.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 10:37:46
Güncelleme :23 Haziran 2004 Çarşamba 16:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?