2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'daki bombalı saldırıların davası

İstanbul'daki sinegoglar, İngiltere Başkonsolosluğu ve HSBC binasına düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili 21'ü tutuklu 72 sanığın yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı.
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, El Kaide terör örgütünün üyesi olduğu iddia edilen Louaı Sakka ve kuryesi olduğu öne sürülen Hamed Obeysi hakkında mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Süleyman Ersöz, Sakka'nın 15-20 Kasım 2003 yılında meydana gelen patlamaların fikir babası olduğu ve Irak'ta Türk şoförlerin öldürülmesi rolü göz önüne alındığında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek"ten ağırlaştırılmış müebbet hapsi, "resmi evrakta sahtecilik yapmak", "patlayıcı madde bulundurmak", "güvenliği tehlikeye atmak" suçlarından ise 9 ile 26.5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
 
Mütalaada, Obeysi için ise, "resmi belgede sahtecilik", "izinsiz patlayıcı madde bulundurmak", "yasadışı kurulan örgüte üye olmak", "güvenliği tehdit etmek" suçlarından 15 yıldan 35.5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Duruşmaya ara verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 15:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?