6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul’daki büfelere ’Osmanlı’ mimarisi

İstanbul sokaklarını Osmanlı mimarisiyle esinlenmiş büfeler süsleyecek. Kent genelinde gelişi güzel yerleştirilen büfelerin şehrin siluetini bozması üzerine harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İştiraklerinden İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTON), İstanbul’a Osmanlı ve günümüz mimarisiyle yapılan büfeler yerleştirilecek

İSTON, hem Osmanlı hem de çağdaş mimariden esinlenerek yapılan büfeleri satışa çıkardı. Tasarım yarışması sonunda yapılan halk ekmek, sandviç, gazete, akbil büfelerinden şu ana kadar 60 sipariş alındı. Genel Müdür Serdar Taflan, "Tarihi ve çağdaş mimarinin bir arada yansıtıldığı büfelerin İstanbul genelinde yaygınlaşmasını istiyoruz" dedi.

Büfeler hijyen özellikli...

Büfeler, yağışlı ve güneşli havalardan müşterilerin korunabileceği şekilde tasarlandı. Özellikle halk ekmek ve sandviç büfelerinde hijyen özellikli malzemeler kullanıldı. Reklam da alınabilecek büfeler, dışarıdan yapılacak müdahalelere karşı dayanıklı biçimde üretildi. Maliyeti 8-20 bin dolar arasındaki büfelerin ışıklandırmasına da önem verildi.

Büfeler için tasarım yarışması...

Kentin tarihi ve çağdaş yüzünü bir arada yansıtan büfeler, 3 yıl önce düzenlenen bir tasarım yarışması sonunda ortaya çıktı. İlk kez Yapı 2002 Fuarı’nda sergilendi. İSTON’un yeni yeni Genel Müdürü Taflan, büfelerin şehir genelinde yaygınlaşması için bazı okullar, hastaneler, gazete bayileri ve halk ekmek büfeleriyle temasa geçtiklerini bildirdi.

Şu ana kadar 60’a yakın sipariş aldıklarını kaydeden Taflan, "Kentte gördüğümüz, ancak anlam veremediğimiz yapılar var. Yaklaşıp bir bakıyorsun, lastik tamircisi. Halbuki uzaktan bakınca gazete ya da ekmek büfesi sanabiliyorsun. Geçmişle geleceği uyum içinde sunacak bir tasarım yaptık. Bütün şehirde yaygınlaşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 18:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?