30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'dan Mardin'e Sevgi Köprüsü

İstanbul'daki çeşitli üniversitelerde okuyan bir grup öğrenci, Doğu ve Batı arasında kültür elçiliği yapmak adına otobüslerle İstanbul'dan Mardin'e gitti.

Üniversitelerde okuyan yaklaşık 50 genç, Birleşmiş Mimarlar Derneği önderliğindeki "İstanbul'dan Mardin'e Sevgi Köprüsü" konulu etkinlik kapsamında Ortaköy Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Yunus Fırat Aydın isimli genç, "Türkiye için en tehlikeli şey kimine göre bölücülük, kimilerine göre irtica, kimilerine göre terör, kimilerine göre ise işsizlik. Biz İstanbul'un bütün üniversitelerinden bir araya gelen, bu ülkenin geleceği olan gençler, bu ülke için en tehlikeli şeyin saçmalığın, yanlışlığın sıradanlaşması olduğunu düşünüyoruz. Bir tarafta geleneklerine, göreneklerine göre beslenen unsurlar, bir tarafta da gitmesekte, kalmasakta o köyün hala bizim olduğunu söyleyen vatanseverle" dedi.

İnsanların bazen Kürt, bazen Alevi olarak haklarını ayrı ayrı talep ettiklerini anlatan Aydın, "Neden hep birlikte barış içinde yaşamayalım? İşte bizde bu yüzden UNESCO tarafından dünya kültür mirası ilan edilen, "ne mutlu insanım" diyerek yıllardır barış içinde yaşayan insanların olduğu yere, yani Mardin'e gidiyoruz. Kendini bilmez üç-beş kişinin töre cinayetleri, bizim ise herhangi bir isim koyamadığımız bir katliam gerçekleştirerek onlarca insan katlediliyor. Bu yaratıkların en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyoruz. Gitmediğimiz, görmediğimiz yer bizim değildir. Buradan Batı ile Doğu arasında bir köprü kuracağız" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından gençler otobüslere binerek Mardin'e doğru yola çıktı. Üniversite öğrencilerinin, 44 kişinin hayatını kaybettiği katliamın yaşandığı Bilge Köyü'ne gidecekleri belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?