7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbullu işe böyle gitti

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü bakıma girdi. Eylül ayına kadar sürecek olan çalışmalar İstanbullulara trafikte zor anlar yaşatacak. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullulardan özür diledi. 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte köprünün 2 şeridinin kademeli olarak gece yarısı kapatılarak çalışmaların başlamasının ardından trafikte yoğunluk oluştu.

Trafik, haftanın ilk gününde işe gitmek isteyen vatandaşların yola çıkması ile Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte daha da arttı.

Trafik, Seyrantepe-FSM Köprüsü gişeleri arasında durma noktasına gelirken, bu güzergahta seyreden araçlardaki bazı vatandaşların sıcak nedeniyle ya da sigara içmek için araçlarından indikleri gözlendi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışma nedeniyle, TEM Otoyolu'nda kilometrelerce araç kuyrukları oluştuğu görüldü.

Bakım çalışması köprünün 2 şeridinde sürdürülürken, çalışmaların duruma göre 3 şeride çıkarılması planlanıyor.

Haliç'teki kuzey ilave köprünün ise saat 05.00'te başlayan çalışma nedeniyle, Edirnekapı-Okmeydanı istikameti yan yol kontrollü olarak trafiğe kapatıldı.

Çalışma nedeniyle TEM Otoyolu'ndan Hasdal viyadüğüne gidişte başlayan trafiğin, Haliç Köprüsü'ne girişte daha da arttığı görüldü.

Bu arada, bakım çalışmaları, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinin yanı sıra bazı güzergahlarda da trafik yoğunluğuna neden oldu. Öte yandan, Haliç Köprüsü bitimindeki Ayvansaray otobüs durağının yer aldığı şeridin kapalı olması dolayısıyla vatandaşlar, bariyerleri aşarak E-5 Karayolu'nda otobüs bekliyor. Karayolları ekipleri, vatandaşların otobüs beklemek üzere yola rahat ulaşması için bariyerlerin bir bölümünü kesti.

Halk Harem - Sirkeci arabalı vapurlarına yöneldi

Bu arada Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde başlayan tadilat sebebiyle, 3 şeritin kapalı olması sürücüleri, Boğaziçi Köprüsü'nden sonraki alternatif olan İDO Harem - Sirkeci Araba Vapuru Hattı'na yöneltiyor.

Olumsuz etkilenecek İstanbul trafiğinin, önemli kaçış noktalarından biri olan Sirkeci - Harem hattında acil durum önlemleri devreye girdi. 4 gemi çalışan hatta, Eskihisar - Topçular arası çalışan 600 yolcu 80 araç kapasiteli 2 gemi daha takviye edildi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki bakım ve tadilat çalışmalarının yaklaşık 3 ay süreceğini açıklamıştı.

İstanbul Valisi'nden özür...

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerinde başlatılan çalışmaların neden olduğu trafik yoğunluğu için İstanbullulardan özür diledi.

Mutlu, "İstanbulumuzda en çok üzerinde durduğumuz ve iyileştirmek için hep birlikte çaba sarfettiğimiz hususlardan bir tanesi, trafik akışıdır. Bu konuda yönetcilerimizin duyarlılığı oldukça yüksek halkın duyarlılığı İstanbulluların duyarlılığı fevkalade yüksek. Dolayısıyla burada iyi ortaklaşmamız ve sorunsuz bir şekilde trafik akışını mükemmele ulaştırmamız lazım. Bunlar bildiğimiz konular ve her türlü tedbiri de eldeki imkanlar ölçüsünde alabildiğimiz hususlardır. İdareciler olarak, şehir insanının hemşehrilerimizin hiçbir zaman sıkıntıya düşmesini arzu etmeyiz. Ama yapılması gerekli olan çalışmalar zorunluysa, bunu da mutlaka zamanında yapmamız lazım. Çünkü, zamanında yapmadığınız bu tür iyileşmeler sonradan trafik akışında büyük sıkıntılara da sebebiyet verebilir. O nedenle zamanında tedbir almak işin esasıdır. Ama bunu yaparken tabii trafik akışıyla ilgili dikkatli bir düzenleme içerisinde olmamız lazım" dedi.

...
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2012 Pazartesi 15:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?