2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbullu Sivaslılar iftarda buluştu

İstanbul'da bulunan Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği üyeleri, memleketlerinde bürokrat ve işadamları ile iftarda buluştu. İftara katılanlar, Sivas için birlikte hareket etme kararı aldı.


Büyük Otel'in restoranında verilen iftar yemeğine Sivas Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Belediye Başkanı Sami Aydın, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Osman Yıldırım ile Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işadamları katıldı.

İftar sonrasında kürsüye gelen İstanbul'daki dernek üyeleri, tüm davetlileri selamladı.
Ardından bir konuşma yapan Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği Başkanı Mustafa Aydoğdu, gençlik yıllarında ekonomik nedenlerden İstanbul'a göç ettiklerini söyledi. Sivas ve Sivaslı'nın gururunu her zaman yücelttiklerini kaydeden Aydoğdu, kurtlar sofrasından başarı ile çıktıklarını belirterek, "İçimizden ilkokul mezunu olmayan ağabeylerimiz dahil, bir çok büyüğümüz, dünya ülkeleri arasında rekabet etme gücüne sahip oldular. Bunlar geri gelerek, köylerine, beldelerine ve memleketlerine hayır
yatırımları yaptılar. Kimi okul, kimi yol, kimi de sanayi tesisi kurdu. Kendileri okuyamadılar ama gelecek nesillere faydalı olacak eğitim tesisleri kurdular" diye konuştu.


Daha önceki yıllarda İstanbul'daki işadamlarının memleketlerine tatil amaçla geldiğini vurgulayan Aydoğdu, "Şimdi valilik, belediye ve ticaret odasının sayesinde memleketimize tatil amaçlı gelmiyoruz. Tersine tüm kurumlarla birlikte Sivas'a nasıl ve ne yönde yatırım yapılacağını konuşmak için geliyoruz. Bu olay, hem bizler hem de memleketimiz için atılan önemli adımlardır" dedi.


Aydoğdu, geçen yılki iftar programında verdiği sözü hatırlatarak, "Geçen yıl, önümüzdeki yıl yapılacak iftarda Sivas'a büyük bir sanayi tesisini kurma ve açma sözü vermiştik. Ancak bunu şimdi gerçekleştiremedik. Sözümüz geçerlidir ve gelecek yıl inşallah iftarımızı tesisimizi açtıktan sonra yapacağız" ifadelerini kullandı.


Derneğin faaliyetlerinden de bahseden Aydoğdu, 2 bin 500 aile için Ramazan'da dağıtılmak üzere yardım paketleri hazırlatıldığını ve bunu en kısa sürede dağıtacaklarını dile getirdi. Aydoğdu, TBMM'nin üstün hizmet ödüllerinin birini de kendisine verdiğini kaydederek, "Ben bu ödülü tüm Sivaslılar adına aldım" diye konuştu.


Ardandan kürsüye gelen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacı Osman Yıldırım, Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Belediye Başkanı Sami Aydın, CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Osman Kılıç ve Selami uzun ile Vali Veysel Dalmaz birlik mesajları vererek, Sivas'ın yatırım için cazip bir memleket olduğunu, yatırımcıları her zaman beklediklerini ve sürekli kendilerine destek olduklarını, yatırım için gelecek olan Sivaslı işadamlarına da özel destek verileceğini söylediler

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 22:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?