4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbullu sobaya geri döndü

İstanbul'un bazı semtlerinde, zam nedeniyle doğalgaz yakmaktan kaçınan vatandaşlar, sobaya dönüş yaptı.

Doğalgaz peteklerinin süs olarak durduğunu belirten vatandaşlardan bazıları doğalgaz aboneliğini iptal ettirmeyi ettirmeyi düşünürken, Bursa'da doğalgazlı binada kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen yaşlı çiftin ölümü, sobaya dönüş yapan vatandaşları korkutuyor.

Maslak'ın bir çok noktasındaki binalarda doğalgaz bulunurken, gelen zam nedeniyle yüklü fatura ödemekten çekinen vatandaşlar çareyi soba kurmakta buldu. Doğalgazın gelmesiyle kaldırdıkları sobaları yeniden kuran vatandaşlardan bazıları doğalgaz aboneliğini iptal ettirmeyi düşünüyor. Soba kullanmaya başlayan Servet Okulevi, geçen sene doğalgaz kullandığını fakat artık fatura nedeniyle kombiyi açamadıklarını söyledi. Okulevi, "Doğalgaz faturası artınca tekrar sobaya dönüş yaptık. Kömür aldık. Çevreden de tahta toplayarak evi ısıtmaya çalışıyoruz. Evdeki petekler süs olarak duruyor. Doğalgazı iptal ettirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Bursa'da doğalgazlı binada kömür sobasından sızan gazdan zehirlenen yaşlı çiftin ölümünün ardından büyük korku yaşadıklarını da belirten Okulevi, "Doğalgazın rahatlığı, kömürde de zehirlenme riski var. Biz de korkuyoruz" diye konuştu.

Filiz Özveren ve annesi Bedia Özveren de doğalgaza gelen zam nedeniyle sobaya dönüş yaptıklarını söyledi. Bu sene doğalgaz yakamayacaklarını belirten Bedia Özveren, "Pahalılık çok. Özellikle doğalgaz çok pahalı. Peteğin hemen yanına soba kurduk. 3 çocuğum var. Geçinmek de zor. Bu sene kömür aldık. Kömür de biraz pahalı ama yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı. Anne Özveren ise, "Ben yukarıda oturuyorum. Evimde doğalgaz var. Yakamıyorum. Soba var diye ısınmak için aşağı iniyorum. Hayat pahalı" dedi.

Aile, Bursa'daki olayın kendilerini de olumsuz etkilediğini belirterek, "Doğalgazın rahatlığı gibisi yok. Kimse sobanın pisliğiyle uğraşmak ister. Kömür riskli fakat biz de dikkat etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?