4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbulluyu nem bunaltacak

İstanbul’da üç gündür nem oranı çok yüksek, öğle saatlerinde yüzde 60’ı gece ise yüzde 90’ı geçiyor. Yarın nem oranı düşecek ama bu seferde sıcaklık da yükselme olacak.

İstanbul’da üç gündür nem oranı çok yüksek, öğle saatlerinde yüzde 60’ı gece ise yüzde 90’ı geçiyor. Yarın nem oranı düşecek ama bu seferde sıcaklık da yükselme olacak. Ankara parçalı bulutlu, hafta sonunu ise çok sıcak geçirecek. 

İzmir’de rüzgar bugün de sert, hafta sonu ise zayıflayacağından, İzmirliler daha fazla bunalacaklar. Bursa’da sıcaklık yükseliyor, Adana’da bulutlanma artacak ve lodos öğle saatlerinde sert esecek. Bugün İstanbul 32, Ankara 33, İzmir 35, Bursa ve Adana 34 derece.

Marmara Bölgesi bu yazın en nemli günlerini yaşıyor. Üç gündür nem oranı çok yüksek. özellikle astım ve kalp hastaları mümkün olduğunca terlememeye dikkat etmeliler. Yarın Marmara’da nem oranı düşecek ama sıcaklık yüksek kalacak. pazar günü ise nem oranı yine yükseliyor. Bugün Edirne 35, Balıkesir 34, Sakarya 33 derece.

İç Anadolu’nun doğusunda Sivas, Niğde çevrelerinde bugün gökyüzünde bulutlar daha sıklıkla görülecek, hafta sonu sıcak geçecek. Sıcaklık ortalama değerlerin 4-5 derece üzerinde olacak. Bugün Konya ve Eskişehir 31, Sivas 27 derece.

Ege bölgesinde özellikle Çanakkale, Çeşme, Kuşadası’nda rüzgar sert eserek yine serinlik veriyor. Bodrum’da ise rüzgar hızını azalttı. Hafta sonu Ege kıyılarında zayıflayacak rüzgar ve artacak sıcaklık, çok daha sıcak günlere neden olacak. Denizli 38, Muğla 37, Kütahya 31 derece.

Akdeniz Bölgesi’nde Adana, Mersin, Kahramanmaraş çevrelerinde bu iki gün bulutlar sıklıkla görülecek, hatta hafif yağmur da görülebilir. Antalya merkezde bugün nem oranı düşük ama Cumartesi günü yüksek olacak. Güneydoğu’da rüzgar sert esiyor, Gaziantep civarı kapanabilir. Antalya 38, Diyarbakır 39 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum-Kars çevresi yağmurlu, rüzgar bölgede oldukça sert esiyor. Hafta sonu da bu kesimlerde yaz yağmuru görülecek. Erzurum 28, Van 29, Malatya 37 derece.

Karadeniz’de Zonguldak, İnebolu, Samsun ve Sinop’ta nem oranı çok yüksek, öğle saatlerinde dahi yüzde 80 nem var. Trabzon-Rize-Artvin arasında tüm gün olmasa da, yağmur geçişi bekleniyor. Samsun’da da hava bulutlu. Karadeniz’de hafta sonu sıcaklık artacak. Bugün Trabzon 26, Samsun 27 ve Bolu 30 derece.

NTV
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 11:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?