1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'u '1453'ten okuyun

Yüzyıllardır görkemini ve güzelliğini koruyan "yedi tepeli şehir" İstanbul, bilim adamlarının danışmanlığıyla hazırlanan "1453" adlı kültür ve sanat dergisiyle tanıtılıyor.


Yayın danışma kurulunda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Semavi Eyice, Prof.Dr. Halil İnalcık, Prof. Dr. İskender Pala, Ahmet Faruk Yanardağ ile Süleyman Faruk Göncüoğlu'nun yer aldığı "1453" dergisi, 3 ayda bir yayınlanıyor.



Derginin ilk sayısında İstanbul'u tanıtıcı yazıların yanı sıra, kültür ve sanatın dallarına ilişkin makaleler de bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dergide yer alan "İstanbul... Keşfedildikçe Gizemi Artan Kent" adlı yazısında "yedi tepeli şehri" anlatıyor.

Dergide, sinema yazarı Agah Özgüç'ün kaleme aldığı "Lahmacun Kovboyları" adlı yazıya da yer verildi. Yazıda Türk Sineması'nın ilk kovboy filmini çeken ve Yeşilçam oyuncuları arasında o güne kadar ismi bilinmeyen Ahmet Sert'in bu yapımı çekme hikayesi aktarılıyor.

İstanbul'un yanı sıra, dünyanın başka kentlerine ilişkin tanıtıcı yazılara da yer verilen dergide, tüm konuların İngilizce çevirileri de bulunuyor.

Derginin yayın danışma kurulunda da yer alan, Topkapı Müzesi Müdürü ve tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da, dergiye ismini veren 1453 tarihinde İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in İtalya politikasına ilişkin değerlendirmede bulunuyor.


aa
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 11:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?