4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'u fırtına vurdu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından, İstanbul genelinde şiddetli rüzgar akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı.

Etkili rüzgar nedeniyle İstanbul'da 100'den fazla binanın çatısı uçarken, otomobiller ve elektrik derekleri hasar gördü, ağaçlar devrildi. Bazı sokakların yolları düşen çatı parçalarıyla kapandı. Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde bir binanın çatısı yerinden sökülüp binanın üzerinde asılı kalınca itfaiye ekipleri yukarıda kalan parçayı indirmek için çalışma başlattı. Karanlık nedeniyle itfaiye ekipleri sarkan parçayı indiremeyince olay yeri kurulan projeksiyon ile aydınlatıldı. Çamlıca'da polis radyosu vericisi şiddetli rüzgarın etkisiyle devrildi. Tepedeki dev Türk bayrağı ise ikiye bölündü. Bİrçok yerde devrilen elektrik direkleri tehlike yarattı.

Vatandaşlar büyük bir gürültüyle uyandıklarını söyleyerek, "Gümbür gümbür bir ses geldi. Deprem olduğunu sandık. Dışarı çıktığımızda çatıların uçtuğunu gördük. Elektrik direkleri ve otomobiller de zarar gördü" dedi.

Edirnekapı-Sultançiftliği hafif raylı sistemin Sultançiftliği-Cebeci-Mescidi Selam arasında ahşap bir evin çatısının enerji direği üzerine uçması ve hatta enerji sağlayan kabloları kopartması nedeniyle seferler yapılamadı. Arıza saat 09.00 itibariyle giderildi ve seferler normale döndü.

Ajanslar/Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 10:52:58
Güncelleme :25 Mart 2008 Salı 10:53:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?