4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'u trafik çilesi bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaz sonuna kadar yol yapım çalışmayı bitirmeyi arzu ettiklerini ancak önümüzdeki günlerde Ulaştırma Bakanlığı'nın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yapacağı üst düzey yenileme çalışması nedeniyle İstanbul trafiğinin etkileneceğini söyledi.

Sahilbent ve Sultanahmet isimli arabalı vapurlarının hizmete açılması törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenin ardından habercilerin sorularını yanıtladı..

YAZ AYLARINDA YOL ÇALIŞMALARININ ARTMASI

Habercilerin, "Yaz aylarında yol yapım çalışmalarının artması ve trafiğin olumsuz etkilenmesi" sorusu üzerine de Topbaş, şu şekilde yanıt verdi:

"Bizim arzumuz yaz sonuna kadar kentteki şu anda başlanan işleri bitirmek. Yalnız, maalesef Ulaştırma Bakanlığımız Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde üst düzey yenileme çalışması yapacak. Bu İstanbul trafiğini etkiler. Burada endişemiz var. Diğer taraftan yine viyadük güçlendirme çalışmalarımız var Ulaştırma Bakanlığımızın. Bu da İstanbul'da etkili olacaktır. Burada şunu ifade etmek istiyorum; İstanbul'da her yapılan çalışma Büyükşehir Belediyesi'nin değildir. Özellikle depreme karşı viyadük güçlendirme çalışmalarının gerçekleşmesi gerekiyor. Dün sayın bakan ile bu konuyu tekrar konuştuk, 'Mecburuz, yapacağız' dediler.

Tabi bu da İstanbul trafiğinde biraz sıkıntı ortaya çıkartabilir. Daha dikkatli araç kullanacağız. Tabi biliyorsunuz, İstanbul'da yaz ayları nedeniyle İstanbul'dan ayrılanlar ve okulların tatil olması münasebetiyle trafik biraz daha boşaldı. Bu nedenle bu tip çalışmaların yazın hızla bitirilmesi hedef olarak konulmuş durumda. Metrobüsün Zincirlikuyu'ya kadar gelmesi, 24 saat esasına göre çalışılarak yüklenici firma işi bitirmeyşe çalışıyor. Bu da devreye sokulduğunda trafikteki araç sayısı düşeceğine inanıyorum.Okullar açılmasına yakın bir süre kala açılışını hedefliyoruz".

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 14:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?