6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'u yağmur vurdu

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağış nedeniyle, 5 ilçede 256 ev ve işyerini su bastı.

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yapılan açıklamada, İstanbul’u bölge bölge etkisi altına alan sağanak yağışın özellikle Avcılar ve Esenyurt’ta etkili olduğu, beklenenden kısa sürede yağmasının bazı olumsuzluklara yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, Fatih’te 21, Kocasinan’da 45, Avcılar’da 80, Bayrampaşa’da 60, Bağcılar’da ise 50 su baskını ihbarının İtfaiye Daire Başkanlığı’na geldiği, ihbarların tamamının değerlendirilerek, itfaiye ve İSKİ ekipleri tarafından suların çekilmeye başlandığı bildirildi.

Bazı altgeçitlerde mahsur kalan araçların itfaiye ekipleri tarafından çekildiği ifade edilen açıklamada, yağış nedeniyle trafikte de olumsuzluklar yaşandığı, çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

Bu arada, meteoroloji yetkilileri, sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışın bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini, yarın ve pazartesi günü ise kentte yağış beklenmediğini, sıcaklıkların da 27-28 derece civarında seyredeceğini ifade etti.

Yetkililer, yağışın Marmara’nın doğusunda, Kocaeli ve Adapazarı civarında etkisini yarın sürdüreceğini dile getirdi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 01:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?