30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'un dikenleri sökülüyor

Çamlıca Tepesi ve Kınalıada’da bulunan tüm antenler kaldırılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çamlıca Tepesi ve Kınalıada’da bulunan tüm antenlerin kaldırılacağını ve kirliliğin son bulacağını açıkladı.Topbaş, Ulaştırma Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokol çerçevesinde insan sağlığını tehdit eden ve çirkin görüntü oluşturan antenlerin, 14 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan tek bir tv kulesinde toplanacağını söyledi.

Topbaş bu projenin İstanbul için bir sembol olacağını belirterek, şöyle konuştu: “Yaptığımız protokol çerçevesin de TV kulesinin yapımında uluslararası ve yerel ölçekte katılımcıların bulunacağı bir yarışma düzenlenip ilk üç projeyi baz altına alacağız.Halkımız hangi projeyi beğenirse o proje yapılacak. Beğenildikten sonra,Çamlıca’da bulunan alan üzerine TV kulesinin inşaatına başlanılacak.” Topbaş 2014-2016 yıllarına kadar Türkiye’nin tamamen dijital yayına geçeceğini ve bunun ilk adımının da İstanbul’dan başlayacağını söyledi.

‘Pazarları ekmek çıkarmayacağız’

İSTANBUL Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek’in kapatılmasını istedi. Fahri Özer, Ocak ayında eylem yapacakları söyledi. Fahri Özer, “Oturma eylemi yapacağız. Bazı günler tatil hakkımızı kullanıp ekmek üretmeyeceğiz” dedi. Fahri Özer, Halk Ekmek büfelerinin kaldırılması durumunda bedava ekmek dağıtacaklarını söyledi. Fahri Özer, “Halkımıza ucuz ekmek yedirmek isteniyorsa Halk Ekmek fabrikaları derhal kapanmalıdır. Biz fırınlarımızdan ucuz ekmek değil bedava ekmek vermeyi kamuoyuna deklare ediyoruz, hlkımıza bedava ekmek vereceğiz” dedi.
 

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 14:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?